Kraliçe Camilla kanser teşhisi konan Kral Charles'ın son durumunu paylaştı

Camilla, "Halkın dört bir yandan gönderdiği mektup ve mesajlar onu çok etkiledi" diyor

Kral salı günü Clarence House'dan ayrılırken el sallıyor (AFP)

Kraliçe, Kral Charles'ın kanser tedavisine başladıktan sonra "bu koşullar altında son derece iyi" olduğunu söyledi.

Camilla, sarayın önceki günlerde Kral'a kanser teşhisi konduğunu açıklamasından bu yana ilk kraliyet görevini yerine getirmek üzere perşembe günü Charles'ı Sandringham'da bırakarak ayrıldı.

Teşhisin ardından Charles vaktini Norfolk'ta geçirse de pazartesi günü hızlı bir ziyarete gelen oğlu Prens Harry'yi Clarence House'da ağırlamıştı.

Salisbury Katedrali'nde Wiltshire Hava Ambulansı'nın sağlık personelini karşılayan Camilla, eşinin gelen tüm destek mesajlarından "çok etkilendiğini" söyledi.

Sağlık görevlisi Ben Abbott, Camilla'ya "Umarım Majestelerinin durumu iyidir hanımefendi. Bu haberi almak hepimizi gerçekten çok üzdü" dedi.

Kraliçe de "Bu şartlar altında son derece iyi durumda" diye cevap verdi.

Halkın dört bir yandan gönderdiği mektup ve mesajlar onu çok etkiledi; bu çok sevindirici.

Kral'ın hastalığı için tedavi görmek üzere göz önünden çekilmesinin ardından Kraliçe, Galler Prensi'yle birlikte daha fazla görev üstlenmeye hazırlanıyor.

Charles halka açık tüm görevlerini erteledi fakat perde arkasında devlet evrakları üzerindeki çalışmalarına devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

75 yaşındaki Kral'a, kanserle alakası olmayan prostat büyümesi nedeniyle geçen hafta hastanede gördüğü tedavinin ardından türü açıklanmayan bir kanser teşhisi konmuştu.

Charles önceki günlerde hastalığın tedavisinde ilk seansını almıştı.

Yine Wiltshire'ın Lacock bölgesinde bir evi olan Camilla, hava ambulansının çalışmaları hakkında sağlık görevlileriyle sohbet etti.

Abbott şöyle dedi:

Ona Lacock üzerinde uçarken her zaman el salladığımızı söyledim ve o da her zaman el sallayarak karşılık verdiğini söyledi.

Çarşamba gecesi Prens William, halka nazik destek mesajları için minnettarlığını ifade etmişti.

Galler Prensesi'nin karın ameliyatının ardından ailesine destek olmak için izin alan tahtın varisi, artık işinin başına döndü.

William'ın bir gala yemeğindeki övgü dolu sözlerinde, ameliyatın ardından iyileşme sürecindeki eşi Kate'e iyi dileklerini iletenler de unutulmamıştı. Galler Prensi konuklara "Bu hepimiz için büyük anlam ifade ediyor" demişti.

Galler Prensesi'nin nisana kadar kamu görevlerine geri dönmesi beklenmiyor.

Anlaşıldığı üzere, Charles'a konan teşhisin ardından Kral ve Rishi Sunak arasındaki haftalık görüşmelerin iki hafta içinde yüz yüze devam etmesi bekleniyor.

Kral Charles, eski Britanya kolonisi Grenada'nın bağımsızlığının 50. yıldönümü nedeniyle çarşamba gecesi bir açıklama yaparak Karayip adasını ziyaret edemediği için özür dilemişti.

Londra'dan ayrılırken toplanan kalabalığa gülümseyip el sallayan Charles'ın keyfi yerinde görünüyordu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU