Sudan'da çatışan taraflar insani yardım konusunu görüşecek

İki taraf insani yardımla ilgili bir toplantı düzenleme konusunda anlaştı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths / Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler dün, Sudan’da çatışan iki tarafın insani yardım sağlama konusunu görüşmek üzere görüşeceğini duyurdu. AFP'nin haberine göre toplantı büyük olasılıkla İsviçre'de düzenlenecek.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths gazetecilere şu açıklamada bulundu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen iki hafta içinde, Sudanlı iki komutan, Abdulfettah el-Burhan ve rakibi Hızlı Destek Güçleri komutanı Muhammed Hamdan Daklu ile temaslar gerçekleştirildi. İki taraf, yardım ulaştırılmasına ilişkin taahhütlerini yerine getirecek.

Griffiths açıklamasında, Sudan'da savaşan iki tarafın temsilcileri arasında, yaklaşık 25 milyon kişiye insani yardım ulaştırılması konusunu görüşmek üzere Birleşmiş Milletler'in gözetiminde bir toplantı düzenleneceğini bildirdi. Toplantı yerinin henüz onaylanmadığını kaydeden Griffiths iki tarafın insani yardım konusunu görüştüğünü, toplantının gerçekleşmesini beklediğini ve önümüzdeki haftadan itibaren ilk ‘sanal teması’ düzenlemeye hazır olduğunu kaydetti. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Griffiths açıklamasında "Her ikisi de toplantı yapılmasını ve İsviçre’ye gelmeyi kabul etti ve katılmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ettiler. Ancak toplantının tarihi ve yerinin onaylanmasını bekliyorum" dedi.

15 Nisan'dan bu yana çatışmalara sahne olan Sudan'da Burhan ve Hamideti olarak bilinen Daklu güçleri arasında barış görüşmeleri için diplomatik çabalar şu ana kadar sonuçsuz kaldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU