Suudi Arabistan: Filistin devleti tanınmadıkça İsrail'le diplomatik ilişki yok

Suudi Arabistan, uluslararası toplumu 1967 sınırlarında Filistin'i tanımaya hızlandırmaya çağırdı

Fotoğraf: : Şarku'l Avsat

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, ülkenin, Filistin meselesi ve meşru haklarını elde etmesine yönelik tutumunun geçmişte olduğu gibi şimdi de sabit olduğunu belirtti.

Krallık, uluslararası toplumu - özellikle Güvenlik Konseyi'nin henüz Filistin devletini tanımamış daimi üye ülkelerini - 1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini tanımaları için acil harekete geçmeye çağırdı. Bu sayede Filistin halkının meşru haklarına erişimi ve herkes için adil ve kapsayıcı bir barışın sağlanmasının mümkün olacağını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri arasında Arap-İsrail barış süreci hakkında devam eden görüşmeler ve Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsünün bu konudaki açıklamaları ışığında, Dışişleri Bakanlığı, Krallığın Filistin meselesine ilişkin sabit ve değişmez tutumunu yineledi.

Açıklamada, "Krallık, ABD yönetimine, İsrail ile diplomatik ilişkilerin, bağımsız bir Filistin devletinin 1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olarak tanınması, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının durdurulması ve İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi şartları yerine getirilmedikçe mümkün olmayacağı net bir şekilde iletti" denildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU