Suudi Arabistan ve Mısır medya alanında işbirliğini geliştirmeyi görüştü

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Selman ed-Duseri, Mısır yetkilileriyle iki ülke arasındaki medya işbirliğini geliştirmenin yollarını görüştü

Mısır Başbakanı Dr. Mustafa Medbuli, Suudi Enformasyon Bakanı Selman ed-Duseri ve beraberindeki heyeti kabul etti / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Selman ed-Duseri, Kahire’ye yaptığı resmi ziyarette, Mısır yetkilileriyle iki ülke arasındaki medya işbirliğini geliştirmenin yollarını görüştü. Duseri, ziyareti sırasında Mısır Başbakanı Dr. Mustafa Medbuli tarafından Yeni İdari Başkent’te karşılandı.

Medbuli görüşmenin, “Ortak işbirliğini desteklemek ve güçlendirmek amacıyla yapıldığını ve her iki ülkenin farklı alanlardaki ilişkileri geliştirmeye önem verdiğini” vurguladı. Medbuli, “Farklı alanlardaki işbirliği ve koordinasyonun, liderler arasındaki sıkı ve sağlam kardeşlik ilişkilerinin bir yansıması olduğuna” dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Bakan Duseri ise Suudi liderliğinin medya alanındaki iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesi ve öneminin vurgulanması yönündeki talimatlarına atıfta bulunarak, “İki ülke arasındaki medya ilişkilerinin geliştirilmesi için çalışmanın önemini” vurguladı ve bunun, “Siyasi düzeydeki ilişkilerin uyumlu niteliklerini yansıtmak için yapıldığını” belirtti.

Ed-Duseri, Mısır ile ilişkilerin sağlamlığını belirterek, “İki ülke arasındaki ilişkileri, iş birliği ve her düzeyde devam eden koordinasyonu ifade etmede medyanın önemli rolünü” vurguladı.

Selman Ed-Duseri ayrıca, Medya Düzenleme Yüksek Konseyi Başkanı Kerem Cebr'in davetlisi olarak  bulunan bir grup medya yöneticisi ile de görüştü. Gürüşmede “İki ülke arasındaki mevcut medya işbirliğini çeşitli düzeylerde güçlendirmeyi amaçlayan bir dizi fikir ve proje” hakkında konuşuldu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU