BAE-Rusya arasında Ukrayna krizi hakkında görüşmeler yapıldı

Guterres, Muhammed bin Zayed'i telefonla arayarak Gazze'deki çatışmanın genişlemesinin önlenmesi çağrısında bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iki ülke arasındaki stratejik ilişkiler ve bunları ortak çıkarlara hizmet edecek şekilde nasıl güçlendirecekleri üzerine görüşmeler yaptı.

Telefon görüşmesinde her iki taraf, ortak ilgi alanına giren bir dizi bölgesel ve uluslararası meseleyi ele aldı ve bu konular hakkında fikir alışverişinde bulundu. Bu konuların başında Ukrayna krizi geliyor. Bu bağlamda, Şeyh Muhammed bin Zayed, Birleşik Arap Emirlikleri'nin bölgesel ve uluslararası düzeyde barış ve istikrarı destekleme konusundaki sabit tutumunu, çatışma ve anlaşmazlıkların çözümünde diyalog ve diplomasi yoluyla çözüm bulma çabalarını sürdürme niyetini vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Arap Emirlikleri Haber Ajansı WAM'ın aktardığına göre BAE lideri, Ukrayna krizinin insanlık dışı sonuçlarını hafifletmeye yönelik tüm girişimleri ve çabaları destekleme konusunda ülkesinin kararlılığını ifade etti,

Diğer yandan Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile ülkesinin Birleşmiş Milletler ile ona bağlı kuruluşlar arasındaki iş birliğinin çeşitli yönlerini, özellikle Birleşmiş Milletler'in insani girişimleri ve çabalarına destek olma konularını ele aldı.

Telefon görüşmesinde, Ortadoğu'daki durumlar ve Gazze Şeridi'nde yaşanan gelişmeler dahil olmak üzere bir dizi bölgesel ve uluslararası meseleye değinildi. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre taraflar, bölgede çatışmanın yayılmasını önlemek, sivilleri korumak, Gazze'ye yeterli insani yardımın güvenli ve kalıcı mekanizmalar aracılığıyla ulaştırılmasını sağlamak ve ‘iki devletli çözüm’ temelinde barışa yönelik bir perspektif bulmak için uluslararası harekete geçilmesinin gerekliliğini görüştü. Bu, bölgesel istikrarı sağlama ve bölgedeki iş birliğini teşvik ederek halkların gelişimine ve refahına katkıda bulunmanın önemli yolu olarak değerlendirildi.

BAE lideri, görüşmede, Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler'in insani çabalarını desteklemek için ülkesinin her türlü katkıyı sunma konusundaki kararlılığını vurguladı. Görüşmede, Gazze halkının zorluklarla dolu bu dönemdeki acılarını hafifletmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası etkin bir harekete ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

WAM'ın bildirdiğine göre, her iki taraf da zor zamanlarda Filistin halkının yanında durma gereğinin ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) gibi çabaları desteklemenin öneminin altını çizdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU