Hatimoğulları: AKP ilk andan itibaren devletin olanaklarını seferber etmiş olsaydı kaybımız şimdinin yarısı kadar bile olmazdı

"'Ayrımcılık yapıyorsunuz depremde insanları ölüme terk ettin' deyişimizi kendi sözlerinle bir kez daha ispatlamış oldun."

Foto: AA

DEM Parti, bugünkü grup toplantısını Hatay'ın Defne ilçesinde yaptı. 

DEM Parti Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları, toplantıda yaptığı konuşmada "Resmi rakamlara göre 50 binin üzerinde açıklanan ama Murat Kurum'un ağzından kaçırmasıyla 130 bin olduğu söylenen ki biz resmi rakamların daima 3 ile 4 ile çarpmamız gerektiğini çok iyi biliyorduk. Pandemi zamanında ölüm sayılarının nasıl gizlendiğini biliyorduk. İşte zikredilen 130 bin kişi, belki daha da fazla.. ve şu an kayıp olan hala bulunamayan ailelerinin bir mezar taşı olsun diye çaba harcayan bütün canlarımız için değerli halkımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hatimoğulları şöyle devam etti: 

Devlet o gün gelseydi, OHAL yerine seferberlik ilan etseydiler daha sonraki zamanlarda ihale usulu enkaz kaldırmak için gelen o iş makinalarını Antakya'da Samandağ'da İskenderun'da Defne'de yaşayan halkımız bilir, AKP ilk andan itibaren devletin olanaklarını seferber etmiş olsaydı, o iş makinaları aylar sonra değil, o an yaralılarımızı kurtarmaya yardımcı olmaya çalışsalardı inanın kaybımız şimdinin yarısı kadar bile olmazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Hatay İlçe Belediye Başkan Tanıtım Toplantısı'nda sarf ettiği "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" ifadelerine tepki gösteren Hatimoğulları "'Ayrımcılık yapıyorsunuz depremde insanları ölüme terk ettin' deyişimizi kendi sözlerinle bir kez daha ispatlamış oldun. Hakkımız için mücadele etmekten zerre geri adım atmayacağız. Bunu bilesin" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU