Japonya Güzeli seçilen Ukraynalı, yeni skandalın ardından tacını bıraktı

"Beni destekleyenlere ihanet ettiğim için gerçekten çok üzgünüm"

Shiino, "Japon gibi görünmeyebilirim ama zihnim Japon. Çünkü burada büyüdüm" demişti (Reuters)

Japonya'daki Miss Japan güzellik yarışmasının Ukrayna doğumlu birincisi, evli bir adamla yaşadığı ilişkinin bir magazin haberiyle ortaya çıkmasının ardından tacını bıraktı.

26 yaşındaki Karolina Shiino, iki hafta önce Japonya Güzeli olarak taç giymişti. 

Tartışma yaratmıştı

Shiino'nun Japonya'da sonradan vatandaşlığa geçip güzellik kraliçesi seçilmesi tartışma yaratmıştı. Bazıları vatandaşlığa kabul edilen Shiino'nun taç giymesini memnuniyetle karşılarken, diğerleri onun geleneksel Japon güzellik ideallerini temsil etmediğini söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna'da doğan ve 5 yaşında taşındığı Japonya'nın Nagoya kentinde büyüyen Shiino tacını gözyaşları içinde kabul etmişti.

Hakkındaki tartışmalara değinen Shiino, "Her zaman ırka dayalı engellerle oldu ve bir Japon olarak kabul edilmek zordu" demişti.

Tüm bu tartışmaların ortasında, haftalık Shukan Bunshun dergisi, 26 yaşındaki güzelin Takuma Maeda isimli evli bir sosyal medya fenomeni doktorla ilişkisi olduğunu öne süren bir haber yayımladı.

Yarışmanın organizatörleri başlangıçta Shiino'yu savunarak, Japonya Güzeli'nin onun evli olduğunu bilmediğini söyledi. Ancak daha sonra Shiino'nun evli olduğunu bilmesine rağmen onunla ilişki yaşadığı ve organizatörleri yanılttığı için özür dilediği ortaya çıktı. 

Özür diledi

Japan Times'ın aktardığına göre model ajansı Free Wave, pazartesi yaptığı açıklamada, Shiino'nun doktorun bekar olduğunu söylediğini ancak medeni halini öğrendikten sonra bile ilişkiye devam ettiğini belirtti.

Shiino, dün yaptığı açıklamayla hayranlarından ve kamuoyundan özür dilyerek haber sonrasında korku ve panikle hareket ettiğini söyledi.

Sebep olduğum büyük sorundan dolayı ve beni destekleyenlere ihanet ettiğim için gerçekten çok üzgünüm.

Güzellik yarışmasının organizatörü Ai Wada, BBC'ye yaptığı açıklamada jüri üyelerinin Shiino'yu büyük bir güvenle seçtiğini söylemişti. "Çok güzel ve kibar bir Japonca konuşuyor ve yazıyor" diyen Wada şöyle demişti: 

O, bizden daha Japon.

Miss Japan unvanı, yarışmada dereceye giren başka güzeller olmasına rağmen yılın geri kalanında boş kalacak.


Independent Türkçe, BBC, NDTV, Japan Times

DAHA FAZLA HABER OKU