İsrail ordusu, 7 Ekim saldırısına hazırlık için kullanılan Hamas yerleşkesine baskın düzenledi

İsrail ordusu Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın üst düzey liderlerinden Muhammed es-Sinvar’ın ofisine operasyon yaptı

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde devriye geziyor / Fotoğraf: Reuters

İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada güçlerinin, Hamas’ın, 7 Ekim'de İsrail'e yönelik saldırısına hazırlık yapmak için kullandığı bir eğitim tesisine baskın düzenlediğini duyurdu.

Ordunun açıklamasında, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde bulunan tesiste, İsrail askeri üsleri ve zırhlı araçlarının maketlerinin yanı sıra kibbutza giriş noktalarının modellerinin de bulunduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Askerler ayrıca Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın üst düzey liderlerinden Muhammed es-Sinvar’ın ofisine de baskın düzenledi. Sinvar, 7 Ekim saldırısını planladığına inanılan hareketin Gazze Şeridi Sorumlusu Yahya es-Sinvar’ın kardeşi.

Ordu, Han Yunus’taki El-Kadisiye yerleşkesine düzenlenen baskın sırasında çok sayıda militanın askerlerine ateş açtığını ve çatışmaya girdiklerini de ifade etti. Ordu, militanların keskin nişancı ateşi, tank bombardımanı ve hava saldırılarıyla ‘etkisiz hale getirildiklerini’ belirtti.

Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) resmi verilere dayanarak hazırladığı bilançoya göre Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği eşi benzeri görülmemiş saldırıda çoğu sivil olmak üzere yaklaşık bin 160 kişi hayatını kaybetti. Saldırı esnasında yaklaşık 250 kişi rehin alınırken İsrail, bunlardan 132’sinin hâlâ Gazze’de olduğunun ve en az 27’sinin öldüğünün tahmin edildiğini belirtiyor.

İsrail, bu saldırıya karşılık Hamas’ı ortadan kaldırma sözü vererek büyük bir saldırı başlattı. Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı’na göre halihazırda devam eden saldırıda Gazze’de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 27 bin 365 kişi hayatını kaybetti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU