Ünlü sinemacı çok sevilen serinin yeni filmini yönetecek mi?

Sicario'dan sonra Blade Runner 2049 ve Dune: Çöl Gezegeni'ni yönetmişti

Başrolleri Benicio Del Toro, Emily Blunt ve Josh Brolin'in paylaştığı Sicaro gişede 85 milyon dolar hasılat yapmıştı (Lionsgate Films)

Ünlü yönetmen Denis Villeneuve, Sicario: Capos adıyla da bilinen Sicario 3'ü yöneteceği yönündeki söylentilere yanıt verdi.

Senaryosunu Taylor Sheridan'ın yazdığı 2015 yapımı ilk film, FBI ajanı Kate Macer'ın Meksika karteline karşı süregelen şiddetli savaşın içine aniden itilmesine odaklanırken, devam filmiyse suçluların ABD sınırından yasadışı yollarla taşınmasını konu alıyordu. 

Yapımcısı Sicario 3'ü duyurmuştu

Her iki film de güçlü gişe rakamları ve olumlu eleştiriler elde etse de 2015 yapımı Sicario daha büyük beğeni toplayarak Oscar adaylıkları kazanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapımcı Trent Luckinbill, daha önce Sicario 3'ün geliştirilmekte olduğunu doğrulamıştı ancak yeni film hakkında çok az şey biliniyordu.

The Playlist'e verdiği son röportajda Villeneuve, Sicario 3 için geri dönüp dönmeyeceğine değindi.

Gelecek film hakkında fazla bir şey bilmediğini açıklayan 56 yaşındaki yönetmen, bu konuda kimseyle görüşmediğini ancak özellikle senarist Sheridan'ın geri dönmesi halinde projeyi destekleyeceğini açıkladı. 

"En sevdiğim senaristlerden biri"

Kanadalı yönetmen, "Taylor Sheridan en sevdiğim senaristlerden biri" diyerek söze başladı.

"Taylor bir senaryo yazıyorsa, bunu ekranda görmek beni kesinlikle heyecanlandırır" diyen yönetmen sözlerine şöyle devam etti:

Ama yeni bir senaryo ya da proje hakkında bir şey duymadım. Kimse benimle bu konuda konuşmadı. Şimdi duyuyorum, böyle bir şey olacak mı bilmiyorum ama eğer Taylor Sheridan yazıyorsa, kesinlikle harika olacak.

Villeneuve'ün Sicario'daki yönetmenliği, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri sınırında uyuşturucu kartellerini çevreleyen çatışmaların gergin ve gerçekçi bir tasvirini yaratarak övgü yağmuruna tutulmuştu.

Villeneuve, Sicario'dan sonra Blade Runner 2049 ve Dune: Çöl Gezegeni (Dune) gibi daha büyük ölçekli filmleri yönetmişti.

İkinci filmi de Villeneuve yönetmedi

Yönetmenin Sicario 3 hakkındaki son yorumları, seriye geri dönmeyeceğine işaret ediyor. 

Öte yandan Villeneuve'ün devam filmi Sicario 2: Askerin Günü'nü (Sicario: Day of the Soldado) de yönetmediğini hatırlatmakta fayda var.  

Senaryosu yine Taylor Sheridan tarafından kaleme alınan filmin yönetmen koltuğunda İtalyan sinemacı Stefano Sollima oturmuştu.

57 yaşındaki yönetmen en çok Katil Polisler (ACAB: All Cops Are Bastards) ve Suburra gibi polisiye ve suç filmleriyle tanınıyor.


Independent Türkçe, The Playlist, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU