Ünlü yönetmen neredeyse 1990'ların gişe canavarını çekecekmiş

Bruce Willis, Meryl Streep ve Goldie Hawn'u başrollerde buluşturan film hasılat rekorları kırmıştı

Bilgisayar efektlerinin kullanımında öncü olan film, En İyi Görsel Efekt Oscar'ını kazanmıştı (Universal Pictures)

Ünlü yönetmen Steven Soderbergh'in neredeyse 1990'lı yılların meşhur filmlerinden Ölüm Kadına Yakışır'ı (Death Becomes Her) çekeceği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seks Yalanları'nın (Sex, Lies And Videotape) yönetmeni, Variety'ye verdiği röportajda, Sundance Film Festivali'ndeki çıkışının ardından 1992'de Ölüm Kadına Yakışır'ı çekmesi için kendisine teklif geldiğini söyledi.

"İnsanların geçmişte bıraktıkları şeyler hakkında konuşmalarından nefret ettiğimi söyleyerek başlamak istiyorum" diyen yönetmen, sözlerine şöyle devam etti: 

Nedeni ne olursa olsun, bunu yapmanın iyi bir davranış olduğuna inanmıyorum.

"Kapasitemin çok ötesinde olduğunu fark ettim"

61 yaşındaki Soderbergh, 1992 yapımı filmin senaryosu hakkında şunları söyledi: 

Okuduğumu ve hemen çok komik olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. Ayrıca bunun benim kapasitemin çok ötesinde olduğunu da hemen fark ettim. Kullanacakları teknoloji göz korkutucuydu. Zor bir 'yanlış adama geldiniz' durumuydu.

"Bunu yapabileceğim bir evren yoktu" diyen Soderbergh, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bunu gerçekleştirmek için Zemeckis gibi teknik beceriye sahip birine ihtiyaçları olduğunu biliyordum.

Yönetmen koltuğunda Robert Zemeckis'in oturduğu, başrollerini Bruce Willis, Meryl Streep ve Goldie Hawn'un paylaştığı kara komedi, bir aşk uğruna birbirine düşen iki ölümsüz kadının bitmeyen mücadelesini merkeze alıyordu.

Gişede fırtına gibi esmişti

Film, 55 milyon dolarlık bütçesine karşılık yaklaşık 150 milyon dolar hasılat elde ederek gişede büyük başarı kazanmıştı. 

2012'de bir televizyon filmine uyarlanacağı söylenen film, bu yıl perdelerini açacak bir Broadway gösterisi olarak izleyicilerle buluşacak.

Soderbergh, kısa süre önce meşhur soygun serisi Ocean's'ın artık bir parçası olmadığını açıklamıştı.

Soderbergh, Variety'ye verdiği röportajda, "Üçüncü filmi yaptıktan sonra serinin benim için sona erdiğini hissettim" diyerek ekledi:

Stüdyo seriyi devam ettirmek isteyip istemediğimi öğrenmek için bana ulaştığında onlara 'Hayır' dedim çünkü bu benim için ileriye dönük bir adım gibi gelmiyordu.


Independent Türkçe, IndieWire, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU