Amerikalı senatörden düello çağrısı

Teklifte, "Düello, taraflarca kararlaştırılan tarihte öğle vakti senato kuyusunda yapılacaktır" deniyor

Missouri eyalet senatörü Nick Schroer anlaşmazlıkları çözmek için düello yapılmasını öneriyor (Facebook)

ABD'nin Missouri eyaletinde bir senatör, Amerika'nın kurucu atalarının eyalet meclisinde tansiyon yükseldiğinde anlaşmazlıkları çözmek için kullandığı bir uygulamayı yeniden hayata geçirmeyi teklif etti: Düello.

Eyalet Senatörü Nick Schroer'in kaleme aldığı teklifte, "Eğer bir senatörün onuru başka bir senatör tarafından onarılamayacak derecede zedelenirse, incinen senatörün tatmin olması için, bu senatör hakarette bulunan senatörü düelloya davet ederek onuruna yönelik algılanan hakareti ortadan kaldırabilir" ifadeleri yer alıyor.

Rencide edilen senatörün düello şahidi diye bilinen güvenilir temsilcisi, rencide eden senatöre yazılı bir meydan okuma gönderecektir. İki senatör, silah seçimi dahil düellonun şartlarında anlaşacak, düello şahitleri bu şartlara şahitlik edecek ve onları uygulayacaktır.

Düello, taraflarca kararlaştırılan tarihte öğlen vaktinde senato kuyusunda yapılacaktır.

Missouri Senatosu Demokratları, rakip partide devam eden sürtüşmenin altını çizerek teklifi X'te şu ifadelerle paylaştı: 

Missouri Cumhuriyetçi İç Savaşı, Freedom Caucus fraksiyonunun bir üyesinin Senatörlerin "saldırgan bir senatörü düelloya davet etmesine" izin veren bir kural değişikliği teklifinde bulunmasıyla tırmanmayı sürdürüyor.

 


Schroer'in özel kalemi Jamey Murphy, Newsweek'e yaptığı açıklamada, eyalet senatörünün "Missouri Senatosu'nda onur duygusunu yeniden tesis etmeye derinden bağlı olduğunu" söyledi.

Murphy, "Düello fikri mecazi anlamda ortaya atılmış olsa da asıl mesaj saygıyı teşvik etmek ve üyelere bir tartışmada kullanılan kelimelerin gerçek sonuçları olabileceğini hatırlatmak" diye vurguladı.

Missouri Eyalet Senatosu Lideri Caleb Rowden, parti içindeki aşırı tartışmaların ardından bu hafta Missouri Freedom Caucus'un bazı üyelerini komite başkanlıklarından almıştı.

Rowden kararını X'te şöyle açıklamıştı: 

Medeni, ilkeli devlet adamı ve devlet kadınlarıyla dolu olması için tasarlanmış bir meclis, bana meslektaşlarımdan çok çocuklarımı hatırlatan küçük bir grup bataklık hayvanı tarafından ele geçirildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU