Çaya tuz atma önerisi Britanya'yla ABD arasında "diplomatik kriz" yarattı

ABD Büyükelçiliği açıklama yaptı

Birleşik Krallık'ta her gün 100 milyon fincan çay içiliyor (Pixabay)

ABD'li bir bilim insanının çay önerisi Britanya'da tepki çekti.

İyi bir fincan çay ve kahvenin ardındaki moleküler bilim hakkında bir kitap yazan Micheel Francl, acılığını azaltmak için bir tutam tuz eklemenin çayı mükemmelleştireceğini söyledi.

Francl'ın bu sözleri, çay demleme pratikleri konusunda bir hayli hassas olan Britanyalıların tepkisini çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok sosyal medya kullanıcısı Francl'ın sözlerine tepki gösterip alay ederken, Britanya medyası da konuyu gündemine taşıdı.

Guardian'da yer alan haberde, "Çayın musluktan akan ılık suyla yapıldığı ülkeden bir bilim insanı kusursuz çay tarifini bulduğunu iddia ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Daily Mail'de yer alan haberdeyse, "Profesör Francl, çayın kahveden sonra geldiği ve genellikle buzlu servis edildiği bir ülkeden gelmesine rağmen bulgularının sağlam olduğu konusunda ısrarcı" dendi.

Francl'ın çay önerisi Britanya kamuoyunda tartışma yaratınca ABD'nin Birleşik Krallık Büyükelçiliği de konuya kayıtsız kalmadı.

Sosyal medya hesabından eğlenceli bir paylaşım yapan büyükelçilik, "Özel ilişkimizin dayanağını tehdit eden bu şoke edici teklife karşı sessiz kalamadık. Birleşik Krallık'ın güzel insanlarına, Britanya'nın ulusal içeceğine tuz eklemek gibi düşünülemez bir fikrin ABD'nin resmi politikası olmadığını söylemek isteriz. Asla da olmayacak" dendi.

Büyükelçiliğin viral olan paylaşımında, "Çayı uygun şekilde yapmaya devam edeceğiz. Mikrodalgaya atarak" ifadelerine yer verildi.

Tartışmaların ardından BBC'ye bir açıklama yapan Francl, "Kesinlikle diplomatik bir olaya sebep olmak istememiştim. E-posta kutum bugün çığrından çıktı. Sabah uyanıp çok sayıda kişinin çaya tuz atılması konusunu konuştuğunu görmeyi beklemiyordum" dedi.


Independent Türkçe, CNN, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU