Antisemitik komplo teorisini destekleyen Elon Musk, Auschwitz'i ziyaret edecek

Teknoloji milyarderi, kasımda X'teki antisemitik bir teoriyi desteklemesi nedeniyle Beyaz Saray tarafından eleştirilmişti

Elon Musk, Nazi toplama kampı Auschwitz'i ziyaret edecek (AP)

Teknoloji ve Tesla milyarderi Elon Musk, sosyal medya sitesi X'te antisemitik bir komplo teorisini desteklediği için eleştirilere maruz kaldıktan aylar sonra, önümüzdeki hafta antisemitizmle ilgili çevrimiçi bir panele katılacak ve ölüm kampı Auschwitz'i ziyaret edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk, kasımda X'te Yahudi topluluklarının beyazlara karşı nefreti körüklediğine dair yanlış bir iddiada bulunan paylaşıma, "Asıl gerçeği söylediniz" yanıtını verdiğinde antisemitizm suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Beyaz Saray, Musk'ın yorumlarını derhal kınamış ve Tesla milyarderi, İsrail'e yaptığı bir gezi sırasında Cumhurbaşkanı Isaac Herzog tarafından sertçe eleştirilmişti. Musk, desteğin bir hata olduğunu söylemiş ve bunu platformda yaptığı "en aptalca" şeylerden biri diye tanımlamıştı.

Musk'ın, Adolf Hitler'in Nazi Partisi'nin öldürdüğü 6 milyon Yahudi'nin anıldığı 27 Ocak Uluslararası Holokost Anma Günü'nden sadece bir hafta önce, pazartesi günü başlayacak iki günlük bir Polonya gezisine çıkacağı bildirildi.
 

Auschwitz
Ayrıca Musk, siyasi yorumcu Ben Shapiro'yla bir açıkoturumda yer alacak (AP)


Ziyareti, İsrail'in 7 Ekim'de Hamas saldırılarına misilleme olarak Gazze'yi istila etmesinden bu yana antisemitizmde yaşanan ani artışa dikkat çekmek amacıyla Avrupa Yahudi Derneği organize etti.

Polonya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Andrzej Szejna şunları söyledi:

Milliyetçiliğin, popülizmin, ırkçılığın ve yabancı düşmanlığıyla nefretin tüm tezahürlerinin demokrasi, insan hakları ve AB için ne kadar büyük bir tehdit olduğunu herkes kabul ediyor.

Sanırım Musk'ın da katılımlarını teyit eden davetliler arasında yer almasının nedeni de bu.

Musk ayrıca antisemitizmle mücadele eden bir diğer kuruluş olan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği'ni (Anti-Defamation League) de kamuoyu önünde eleştirmişti. Kuruluşun sözcüsü girişimcinin ziyaretten fayda sağlayacağını söyledi.

Birlikten Todd Gutnick, "Auschwitz-Birkenau'da yaşanan vahşete tanıklık etme fırsatına sahip olan herkes gitmeli" dedi.

Auschwitz, bir toplum ya da liderleri antisemitizme kapıldığında neler olabileceğinin en nihai hatırlatıcısıdır.

Panelde Gutnick'e, İsrail'e verdiği destek konusunda açık sözlü olan muhafazakar siyasi yorumcu Ben Shapiro da katılacak.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU