IBM, X'teki reklamlarını geri çekti: "Yahudi düşmanlığı teşvik ediliyor"

"X'teki tüm reklamları derhal askıya aldık"

Musk, X'te yanlış bilgi veren kullanıcılara ödeme yapılmayacağını söylüyor (AFP)

ABD'li teknoloji ve bilişim devi IBM, Elon Musk'ın X'te (eski adıyla Twitter) Yahudi düşmanlığını teşvik ettiğini öne sürerek reklamlarını platformdan çektiğini duyurdu.

Financial Times'a konuşan bir şirket sözcüsü, "IBM'in nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı sıfır toleransı var" ifadelerini kullandı.

Şirketin, Yahudi düşmanı tweetlerin yanında kendi reklamlarının yayımlanmasını istemediği aktarıldı. Sözcü, "X'teki tüm reklamları derhal askıya aldık" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son günlerde Musk, Yahudi karşıtı hesapları ve materyalleri öne çıkarmakla suçlanıyor. Milyarderin 15 Kasım'da yorum yaptığı bir paylaşım da tartışma konusu olmuştu.

Söz konusu paylaşımda bir kullanıcı, "Yahudiler, kendilerine karşı kullanılmasını istemedikleri türden diyalektik düşmanlığı beyazlara karşı dayatıyor" diye yazmıştı.

Musk da bu gönderiye, "Doğru söylüyorsunuz" yanıtını vermişti.

Eylül ayında Musk, Yahudi düşmanlığıyla mücadele amacı güden Hakaretle Mücadele Birliği'ni (Anti-Defamation League) eleştirmişti. 

Milyarder söz konusu birliğin, reklam verenleri Twitter'dan uzaklaştırmaya çalıştığını öne sürerek dava açmakla tehdit etmişti.

X'in CEO'su Linda Yaccarino ise IBM sözcüsünün açıklamalarının hemen ardından bir gönderi paylaşarak, "X'in bakış açısı her zaman çok açıktı: Tüm kesimle yönelik ayrımcılığına son verilmeli" ifadelerine yer verdi.

"X, Yahudi düşmanlığı ve Yahudilere yönelik ayrımcılıkla mücadele çabalarında son derece net" diyen Yaccarino şöyle ekledi:

Dünyanın hiçbir bölgesinde buna yer yok.

 

Independent Türkçe, Washington Post, Daily Beast

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU