Barbie çılgınlığı otomotiv sektörünü de etkiledi

Pembe renk yeniden revaçta

Barbie ve Oppenheimer, geçen yıl yaza damgasını vurmuştu (Reuters)

Barbie'nin gişede yakaladığı büyük başarı, Birleşik Krallık'ta (BK) otomobil satışlarına da yansıdı. 

BK'nin önde gelen gazetelerinden Telegraph, "Barbiemania" (Barbie çılgınlığı) nedeniyle pembe renkli otomobillerin satışında ciddi artış kaydedildiğini yazdı.

Motorlu Taşıt Üreticileri ve Satıcıları Derneği'nin (SMMT) rakamlarına göre BK'de geçen yıl 210 adet pembe renkli araç trafiğe girdi. Bu rakamın 2022'de 122 olduğu aktarıldı. 

Söz konusu değişimin yaklaşık yüzde 72'lik bir artışa denk geldiği ve 2022'de pembe renkli araç satışında son 13 yılın en düşük seviyesinin görüldüğü bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ticaret birliği SMMT'nin verilerine göre geçen yıl pembe rengi en çok rağbet gören araba Porsche 718 oldu. Alman otomobil devinin bu modelinin fiyatı 58 bin sterlinden başlıyor.

Britanya merkezli araç alım satım sitesi Auto Trader ise veritabanında toplamda listelenen 257 pembe araçtan 150'sinin Fiat 500 model olduğunu aktardı.

Avustralyalı oyuncu Margot Robbie'nin canlandırdığı Barbie, pembe renkli bir Chevrolet C1 Corvette kullanıyor. Ryan Gosling'in hayat verdiği Barbie'nin sevgilisi Ken de bazı sahnelerde arabanın arka koltuğunda görünüyor.

Greta Gerwig'in yönettiği ve temmuzda vizyona giren Barbie, dünya çapında 1,5 milyar dolara yakın gişe hasılatı yapmıştı.

Aynı ayda yayımlanan Christopher Nolan imzalı Oppenheimer'la birlikte iki filmin toplam gişe başarısı 2,5 milyar dolar olmuştu. 


Independent Türkçe, Telegraph

DAHA FAZLA HABER OKU