Britanya'da artan cenaze masrafları ailelerin belini büküyor

Ölenlerin sadece yüzde 43, arkasında masrafların karşılanabileceği kadar kaynak bırakıyor

Masrafların artması nedeniyle, cenaze töreni olmadan doğrudan yakılan insanların sayısı artıyor (Reuters)

Birleşik Krallık'ta artan cenaze masrafları nedeniyle birçok acılı aile eşyalarını satmak ya da birikimlerini harcamak zorunda kalıyor.

Sigorta şirketi SunLife'ın 1500'den fazla aile ve 100 cenaze şirketiyle görüşerek hazırladığı rapora göre, cenaze fiyatları iki yıl aranın ardından bu yıl yeniden yükselişe geçerek, yüzde 4,7 artışla 4 bin 140 sterline (158 bin lira) ulaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2004'te Birleşik Krallık'ta cenaze masrafı 1835 sterlin seviyesindeydi. Bu da son 20 yılda cenaze masraflarının yüzde 126 artış gösterdiğini ortaya koyuyor. Aynı periyotta ülkedeki enflasyonsa yüzde 72 olarak ölçüldü.

SunLife'ın raporunda, yaşam maliyeti krizi yaşanan ülkede cenaze fiyatlarındaki artışın birçok aileyi borca sürüklediği ve sağlık durumlarını etkilediği vurgulandı.

Raporda ülkede ortalama "ölüm maliyetinin" 9 bin 658 sterline ulaştığına dikkat çekildi. 

Bu rakama defin veya kremasyon işlemi, cenaze şirketi maliyeti, orta seviye tabut, cenaze aracı, cenaze yeri ve din adamına ödenen ücretlerin dahil olduğu ifade edildi.

Raporda, Birleşik Krallık'ta ölenlerin sadece yüzde 43'ünün arkasında cenaze masraflarının karşılanabileceği kadar kaynak bıraktığına dikkat çekildi.

Cenaze işlemleri sırasında mali zorluklar çektiğini söyleyenlerin yüzde üçü de masrafları karşılamak için bağış topladığını aktardı.


Independent Türkçe, Guardian, Financial Times

DAHA FAZLA HABER OKU