Amerikalı polis kendini savundu: "Kasten tecavüz etmedim"

38 yaşındaki Justin Hain'in bir telefon görüşmesi sırasında mağdura "çok üzgün olduğunu" ve ona "kasten tecavüz etmediğini" söylediği bildirildi

Pennsylvania'daki Steelton Borough Polis Departmanı'nda görevli Justin Hain'e tecavüz suçundan dava açıldı (Steelton Borough Polis Departmanı)

ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki bir polis memurunun, cinsel saldırıda bulunduğu kurbanına "kasıtlı olarak tecavüz etmediğini" söylediği iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Steelton Borough Polis Teşkilatı'nda iki aydan kısa bir süredir görev yapan 38 yaşındaki polis memuru Justin Hain, 10 Ocak'ta yaşanan olayla bağlantılı çeşitli tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya.

WHTM kanalının ulaştığı yeminli ifadeye göre Pennsylvania Eyalet Polisi, bir kadının yetkilileri aramasından sonra Lykens Borough'daki eve müdahale edildiğini yazdı. Kadın duştan yeni çıktığını ve kucağında küçük çocuğunu taşırken, daha önceden tanıdığı Hain'in "tuhaf bir sırıtışla" kendisine yaklaştığını söylemiş.

Kurban, polislere Hain'den kendisine dokunmamasını istediğini ancak Hain'in havlusunu zorla çıkardığını ve onu odadaki kanepeye sıkıştırdığını belirtmiş. Kadın, kendisine tecavüz ettiği ve başını kanepenin bir köşesine ittiği iddia edilen şüpheliye vurmaya çalışırken yaşadığı dehşet anlarını anlatmış.

Saldırının ardından Hain'in işe gitmek üzere ayrıldığı ve kurbanın emniyet güçlerini aramadan önce bir arkadaşının evine gittiği bildirildi. Ayrıca müfettişler tarafından kaydedilen bir telefon görüşmesi sırasında Hain'le yüzleşmiş ve ona durması için yalvarmasına rağmen kendisine neden tecavüz ettiğini sormuş.

İddiaya göre Hain şöyle cevap vermiş:

Bunu istemediğini biliyordum.

Tutuklanmasına ilişkin yeminli ifadeye göre Hain, "Bu muhtemelen benim acınacak hallerimden biri, benim özelliklerimden biri" dedi.

Çok üzgünüm... Sana kasten tecavüz etmedim.

 

Justin Hain
Pennsylvania'daki Steelton Borough Polis Departmanı'nda görevli Justin Hain'e tecavüz suçundan dava açıldı (Steelton Borough Polis Departmanı)


Hain; zorlamayla sapkın cinsel ilişki, baskıyla tecavüz, iki cinsel saldırı ve iki kabahatli zorlamayla uygunsuz saldırı ve bir rıza olmaksızın uygunsuz saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya.

Dauphin County Hapishanesi'nde tutulan Hain, çarşamba günü mahkemeye çıkarılmadan önce kefaleti 50 bin dolar olarak belirlendi.

Steelton Borough Polis Departmanı'nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasına göre Hain, kasım sonlarında yemin edip devriye memuru olarak göreve başlamış.

Dauphin Bölge Başsavcısı Francis Chardo, Hain'in görevinden uzaklaştırıldığını ve mahkeme tarafından kurbanla irtibata geçmemesinin emredildiğini söyledi.

WTHM'ye konuşan Chardo, "Her alanda, ağır suçlar işleyenler olacaktır" dedi.

Böyle bir durumda, bu kişilerin silahla rozet taşımaya devam etmemelerini ve potansiyel olarak güçlerini kötüye kullanmamalarını sağlamak için çok ama çok hızlı bir şekilde harekete geçmemiz gerekiyor.

 

Herhangi bir cinsel saldırıya uğramanız halinde Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Alo 183 hattından Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden destek isteyebilirsiniz.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU