Yüzlerce uçağı seferden çekilen Boeing'in CEO'su hatalarını kabul etti: Bir daha asla yaşanmayacak

Boeing, Calhoun'un çalışanlara hitaben yaptığı konuşmanın bir kısmını yayımladı

Fotoğraf: Reuters

Boeing BA.N CEO'su Dave Calhoun, gövde panelinin uçuş esnasında kopması nedeniyle şirkete ait 170'i aşkın uçağın seferlerinin durdurulmasının dördüncü gününde yaptığı açıklamada şirketin hata yaptığını kabul etti ve böyle bir durumun "bir daha asla gerçekleşmemesinin" sağlanacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketin uçak imalatından sorumlu en üst düzey yetkilisi olan Stan Deal da "kazanın ciddiyetinin" farkında olduklarını ve kalite kontrolü ile imalat prosesleri hakkında inceleme başlattıklarını söyledi. Alaska Havayolları'na ALK.N ait Boeing 737 MAX 9 tipi uçağa ait gövde paneli geçen hafta Cuma gün uçuş sırasında kopmuş, uçak acil iniş yapmıştı. Olayın ardından Boeing yöneticilerinden ilk açıklama dün gelmiş oldu. Kaza nedeniyle "sarsıldığını" söyleyen Calhoun, "Bu durumu, öncelikle hatamızı kabul ederek ele alacağız. Bu konuyu %100 ele alacağız ve her adımda tamamıyla şeffaf olacağız" dedi.

Kullanımı askıya alınan 737 MAX 9 tipi uçakları filosunda bulunduran Alaska Airlines ALK.N ve United Airlines UAL.O dün bazı uçaklarda gevşek parçalar bulduklarını açıklamış, benzer bir kazanın yeniden yaşanabileceği yönünde endişeler artmıştı. Yine Boeing'e ait MAX tipi uçaklar beş yıl önce Endonezya ve Etiyopya'da meydana gelen ölümcül kazaların ardından güvenlik kriziyle karşı karşıya kalmıştı.

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU