Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi, her türlü provokasyona karşı uyarıda bulundu

Kore ordusunun tetiğinin açık olduğunu söyleyen Kim Yo Jong, her türlü provokasyona karşı uyardı

Kim Yo Jong, 10 Ağustos 2022'de Pyongyang'da Korona ile mücadeleye ilişkin bir konuşma yaptığı sırada / Fotoğraf: AP

Kuzey Kore liderinin kız kardeşi, Güney ve Kuzey Kore arasında sınırdaki askeri gerilimin üçüncü gününde, Güney Kore'nin herhangi bir provokasyonuna acil tepki verileceğinin sözünü verdi.

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansının dün bildirdiğine göre Seul, kuzey komşusunun batı kıyısında gerçek mühimmat tatbikatları yaptığını aktardı. Pyongyang, tartışmalı deniz sınırı yakınlarında Cuma günü en az 200, Cumartesi günü 60, dün ise 90 top mermisi ateşlemekle suçlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma günü bu yöndeki suçlamaları reddeden Kuzey Kore, gerçek atış tatbikatlarının adalar üzerinde dolaylı bir etkisi olmadığını duyurdu.

Kuzey Kore Lideri’nin kız kardeşi Kim Yo Jong ise dün yaptığı açıklamada, Seul’un Pyongyang'ın sınır yakınlarına düzinelerce top mermisi attığı yönündeki suçlamalarını reddederek, aldatıcı bir operasyonun yürütüldüğünü öne sürdü.

Kore Merkez Haber Ajansı tarafından yayınlanan açıklamasında, “Ordumuz deniz bölgesine tek bir top mermisi bile atmadı” ifadelerini kullanan Kim Yo Jong ordunun silah seslerini simüle eden bombaları 60 kez patlattığını, Güney Kore kuvvetlerinin tepkisini izlediğini bildirdi.

Güney'den gelecek herhangi bir provokasyona yanıt vermekle tehdit eden Kim Yo Jong, “Ordumuzun tetiğinin zaten açık olduğunu bir kez daha belirteyim. En ufak bir provokasyonda ordumuz derhal ateş barajına geçecektir” ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU