Penceresi patlayan uçaktaki yolcu, sevdiklerine gönderdiği veda mesajını açıkladı

Uçağın bir parçası yaklaşık 5 bin metre yükseklikte koptuğunda çocukların gömlekleri boşluğa çekildi, telefonlar gökyüzüne uçtu ve yolcular ölüm korkusu yaşadı

1282 sefer sayılı Boeing 737 Max 9 model uçağın gövdesinde büyük bir delik açıldı (AP)

Dehşete kapılan yolcu, uçağın camının havada patlamasının ardından anne ve babasına veda mesajı attığı anı anlattı.

Emma Vu, Alaska Airlines'ın 1282 sefer sayılı uçağındayken ailesine son sözleri olabileceğini düşündüğü mesajları gönderdi:

Şu anda çok korkuyorum. Lütfen benim için dua edin. Lütfen, ölmek istemiyorum. Ölmek istemiyorum.

Cuma akşamı Kaliforniya'nın Ontario şehrine giden uçak yaklaşık 5 bin metre yükseklikteyken yaşanan olay sırasında büyük bir basınç kaybı yaşadı.
 

emma vu
Emma Vu yaşadığı sıkıntıyı TikTok'ta paylaştı (Emma Vu)


Uçak sonunda Portland'a geri indiğinde uçaktaki yolcular ve mürettebatın toplamını oluşturan 177 kişinin hepsi güvende olsa da uçaktakiler yaşadıkları korkunç sıkıntıyla ilgili konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TikTok hesabından yaptığı paylaşımda Vu, tüm uçağın düştüğünü hissettiğini ve hayatta kalamayacağından korktuğunu açıkladı. Ne olup bittiğini bilmediği için korktuğunu çünkü yolcuların olay sırasında hasarın boyutu ve ciddiyetinden habersiz olduğunu söyledi.

Vu, "Artık evdeyim, her şey yolunda," dedi.

Kesinlikle hâlâ sarsılmış durumdayım.

 

emma vu
Emma Vu, ailesine gönderdiği mesajların ekran görüntülerini paylaştı (Emma Vu)


Sosyal medyaya yüklenen paylaşımlarda uçağın penceresinin ve yan tarafının bir kısmının olmadığı ve oksijen maskelerinin açıldığı görülüyor.

Ayrıca bir çocuğun gömleğinin yırtıldığı ve telefonların gecenin karanlığına doğru savrulduğu bildirildi.

TikTok kullanıcısı Courtney de uçaktaydı ve bunu "hayatımın en korkutucu anı" diye tanımladı. Courtney'in internette paylaştığı videoda kabin ekibinin yolcuları sakinleştirirken bazı yaralıların tedavi edildiği duyuluyor.
 

uçak
Bu fotoğrafta uçağın gövdesinde açılan ve neyse ki yanında kimsenin oturmadığı delik görülüyor (AP)


Courtney, "Neyse ki herkes iyiydi ve patlayan pencerenin kenarındaki koltukta kimse oturmuyordu" dedi.

Uçuşumuzun 10. dakikasında büyük bir patlama duyduk ve oksijen maskeleri aşağı düştü. Ben ön taraftaydım ve ilk başta ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yoktu, sadece uçağın basıncının son derece hızlı bir şekilde düştüğünü fark ettik.

Bizi güvenli bir şekilde indirmeyi başaran muhteşem pilotlara minnettarız! Alaska Airlines'ın açıklaması gereken şeyler var.

Uçağın içinden çekilen görüntülerde de tehlike anında oksijen maskesi kullanan yolcular görülürken, açılan boşluktan yıldızların ürkütücü görüntüsü de izlenebiliyor.
 

@vee_wins Replying to @Kaleb D this was when the plane was turing around doing the emergency landing #alaskaair #fyp #alaskaairlines original sound - Vi Nguyen


Uçaktaki yolculardan Vi Nguyen de kendisini oksijen maskesiyle kaydederek TikTok'ta paylaştı. Vi, "türbülans olduğunu düşünerek" uykusundan kısa süre önce uyandığını ancak "uçağın panelinin havadayken kopmuş olduğunu fark ettiğini" söyledi. Ayrıca takipçilerine, yolculara ücretsiz yemek ve uçuşun para iadesinin teklif edildiğini belirtti.

Alaska Airlines, havada kabin paneli patlamasıyla acil inişe geçmek zorunda kalmasının ardından güvenlik kontrolleri için düzinelerce Boeing 737 MAX 9 jetinin uçuşlarını durdurdu.

Havayolunun CEO'su Ben Minicucci yaptığı açıklamada, 65 benzer uçaktan oluşan filosunun ancak "önümüzdeki birkaç gün içinde" tamamlanmasını beklediği tedbir amaçlı bakım ve güvenlik incelemelerinden sonra hizmete geri döneceğini söyledi.

ABD havacılık yetkilileri de bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

     

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU