Yeni ankete göre Trump, Latin kökenliler ve genç seçmenlerde Biden'ı geçiyor

Hispanik ve genç seçmenler nezdinde Trump'ın gerisinde kalan Biden, destekleme isteğinde de farkla karşı karşıya

(Reuters)

Yeni bir anket, Başkan Joe Biden'ın 2024'te eski başkan Donald Trump'a karşı kaybedeceğini ve Biden'ın Siyah, Latin ve genç seçmenler arasındaki desteğinin düştüğünü gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

USA TODAY/Suffolk Üniversitesi'nin yaptığı anket, Başkan'ın 2020'de kendisini Beyaz Saray'a taşıyan koalisyonun bir kısmını bir araya getiremediğini gösterdi. Cumhuriyetçilerin başkan adaylığı için erken seçim düzenleyen her eyalette üstünlüğü elinde bulunduran Trump, başa baş yarıştığı Biden'ı yüzde 37'lik oy oranına karşılık yüzde 39'luk oy oranıyla geride bırakıyor.

Siyah seçmenlerin yalnızca yüzde 63'ü Biden'ı destekliyor. 2020'de Siyah seçmenler onu Güney Carolina ön seçimlerinde zafere taşımış ve Demokratların adaylığını kazanmasını sağlamıştı. Kasım 2020'de yaptığı zafer konuşmasında Siyah seçmenlere teşekkür ederek "Siz her zaman benim arkamı kolladınız, ben de sizin arkanızı kollayacağım" demişti.

Ancak her 5 Siyah katılımcıdan biri 2024'te üçüncü partiden bir adayı destekleyeceğini söyledi. Buna karşılık, Siyah seçmenlerin yüzde 12'si Trump'ı destekliyor ki bu oran Trump'ın 2020'de aldığı destekle aynı.

Trump, Hispanik seçmenler arasında da Biden'ı geride bırakıyor; Trump'ı destekleyenlerin oranı yüzde 39'ken, görevdeki başkanı destekleyenlerin oranı yüzde 34. Cornell Üniversitesi Roper Kamuoyu Araştırma Merkezi'ne göre 2020'de Biden Hispanik seçmenlerin yüzde 65'ini kazanmıştı.

Benzer şekilde, Biden 35 yaş altı seçmenlerin sadece yüzde 33'ünün desteğine sahipken, Trump bu demografik gruptaki seçmenlerin yüzde 37'sinin desteğine sahip. Son aylarda genç seçmenler Biden'ın İsrail'in Gazze'deki savaşına verdiği destekten duydukları derin memnuniyetsizliği dile getirdiler.

Trump'ın destekçileri de onu destekleme açısından çok daha hevesli; destekçilerinin yüzde 44'ü heves ölçeğinde "10" olduklarını söylüyor. Buna karşılık, Biden'ın seçmenlerinin sadece yüzde 18'i kendilerini "10" diye değerlendiriyor.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden'dan daha kötü durumda. Tarihsel olarak Siyahların hakim olduğu kolej ve üniversitelere yaptığı çok sayıda ziyarete rağmen genç seçmenlerin sadece yüzde 27'si onu onaylarken, Biden'ı onaylayanların oranı yüzde 32. İlk Siyah kadın başkan yardımcısı olmasına rağmen Siyah seçmenlerin sadece yüzde 56'sı onu onaylıyor.

Genel olarak, katılımcıların sadece yüzde 33'ü Harris'in görev performansını onaylıyor.

Ancak ekonominin iyiye gittiğini söyleyen katılımcıların sayısı, enflasyonun düştüğü ve işsizliğin azaldığı yönündeki haberlerin etkisiyle ekimde yüzde 21'ken aralıkta yüzde 29'a yükseldi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU