Yeni Yüzüklerin Efendisi filminin önündeki büyük tehlike

2024'te gösterime girmesi planlanan yeni film, seri için aynı zamanda büyük bir tehdit oluşturuyor

Filmin seslendirme kadrosunda Brian Cox, Miranda Otto, Emma Thompson ve  Luke Pasqualino gibi isimler yer alıyor (ScreenRant)

The Lord Of The Rings: The War Of Rohirrim, 2014'ten bu yana vizyona girecek ilk yeni Yüzüklerin Efendisi (The Lord Of The Rings) filmi olacak.

Bu durum serinin sıkı hayranları için heyecan verici olsa da üçlemenin gişedeki olumlu çizgisini tehdit ediyor. 

Hobbit üçlemesi eleştirmenlerce çok iyi karşılanmamış ancak tüm Yüzüklerin Efendisi filmleri gişede büyük başarılara imza atmıştı.

Hobbit'ten daha geriye gidecek

Warner Bros, gelecekte Peter Jackson'ın fantastik filmlerinin başarısından daha fazla yararlanmayı umuyor ve gösterim tarihi yaklaşan animasyon filmi bu hedefi gerçekleştirmeye yönelik ilk adım. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The War Of Rohirrim, Orta Dünya tarihinde Hobbit'ten daha geriye giderek Rohan Kralı Helm Hammerhand'in hikayesini detaylandıracak. 

J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi romanına dayanan animasyon, seri için çok büyük bir risk de taşıyor.

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinin tamamı, sinemalarda gösterime girdiğinde büyük başarı elde etti ve hiçbiri gişede 891 milyon dolardan az kazanmadı.

Gişede dudak uçuklatan başarı

Yüzük Kardeşliği (The Fellowship of the Ring) 2001'de gösterime girdiğinde 898,2 milyon dolar hasılat elde etti. 2002 yapımı İki Kule (The Lord of the Rings: The Two Towers) dünya çapında yaklaşık 919 milyon dolar hasılat elde ederken, Kralın Dönüşü (The Lord of the Rings: The Return of the King) 1 milyar doları aştı.  

Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi uyarlamasının popülaritesi göz önüne alındığında, filmlerin elde ettiği ticari başarı ve üçleme devam ettikçe rakamların daha da artması şaşırtıcı değil.

Hobbit üçlemesi, eleştirmenler ve izleyicilerce Yüzüklerin Efendisi serisi kadar beğenilmedi ancak yönetmen Jackson'ın Tolkien'in dünyasına ikinci adımı yine de gişede son derece başarılı oldu. 

2012 yapımı Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (An Unexpected Journey) 1 milyar doların biraz üzerinde hasılat elde etti. Devam filmlerinin getirisi azalsa da her ikisi de 900 milyon doları aştı. 

Seriyi bozabilir

Bu rakamlar Yüzüklerin Efendisi serisinin mirasını pekiştiriyor ancak The War Of Rohirrim gişedeki başarılı seriyi bozacak gibi görünüyor.

Animasyon, ilginç bir konsept ve yeni bir mecra sunsa da önceki Yüzüklerin Efendisi filmleriyle aynı başarıyı yakalaması pek mümkün görünmüyor. 

Animasyon tarzı bir filmden, özellikle de pandemi sonrasında 900 milyon dolar gişe getirisi elde etmek, son derece büyük bir hedef. 

Rakipleri güçlü

Filmin ayrıca 13 Aralık 2024'te, Kirpi Sonic 3 (Sonic the Hedgehog 3) ve Thunderbolts'tan bir hafta önce gösterime girmesi planlanıyor. Filmin önünde yoğun bir rekabet var ve bu da öncekiler kadar iyi performans gösterme şansını azaltabilir.

Prime Video'nun Güç Yüzükleri (The Rings of Power) ve Hobbit filmlerinin ilk üçlemeden daha fazla eleştiriye maruz kalması da hayranların The War Of Rohirrim'i sinemada görmek isteyip istemediklerini sorgulamalarına neden olabilir.

Serinin hayranlarının merakla beklediği yeni filmin 2024'te serinin başarısı sürdürüp sürdüremeyeceğini zaman gösterecek.
 

Independent Türkçe, ScreenRant, The Numbers

DAHA FAZLA HABER OKU