Güney Afrika'daki çiftliğinde 26 gergedan leşi bulunan ABD'li tutuklandı

Teksaslı Derek Lewitton'a yaban hayatı kaçakçılığı, ateşli silahlar ve iddiaya göre gergedan boynuzu bulundurma suçları isnat ediliyor

Güney Afrikalı yetkililer bir ABD yurttaşının çiftliğinde 26 gergedan leşi bulduklarını açıkladı (AFP)

Güney Afrikalı yetkililer, polisin bir ABD yurttaşının çiftliğinde 20'den fazla gergedan leşi bulduğunu açıklamasının ardından adamı tutukladı.

ABC News'un aktardığı üzere Teksaslı Derek Lewitton, çiftliğine yapılan baskında 26 gergedan leşi ve 10 adet lisanssız gergedan boynuzu bulunmasının ardından 22 Aralık'ta tutuklandı. Yayın kuruluşuna göre polis, mühimmat ve 7 adet yasadışı ateşli silah da bulduğunu belirtti.

İl Emniyet Müdürü Tümgeneral Jan Scheepers, ABC News'a olay yerini tarif ederken "Helikopterden bakınca burası mezbahaya benziyordu" dedi.

Baktığınız her yerde ölü gergedanlar yatıyordu.

Yetkililer ABC News'a mülkü aramaya devam edeceklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABC News'a göre polis, yaban hayatı kaçakçılığı ve ateşli silah suçlamalarına ek olarak, gergedan boynuzları bulundurduğu iddiasıyla da Güney Afrika'nın Ulusal Çevre Yönetimi Yasası uyarınca Lewitton'a yasal suçlama yöneltti.

Lewitton, eşi Xenja Lewitton'la birlikte Güney Afrika'da gergedanlar için bir koruma alanı kurdu ve burayı işletiyor.

Black Rock Rhino adlı kuruluşun internet sitesinde "Bu aile, Afrika'nın binlerce dönümlük yaban arazisinde yüzlerce gergedandan sorumlu ve gergedan boynuzunun potansiyel ticaretini düzenleyen gerçek yasal çerçeveleri, halihazırda bu tür ticareti engelleyen yanlış kanılardan ayırmaları için hükümetlere ve özel koruma alanlarına yardım ederek mevcut koruma alanında değişime öncülük ediyor" diye belirtiliyor.

The Independent yorum için Güney Afrika Emniyet Müdürlüğü, Black Rock Rhino ve Lewitton ailesinin bir üyesiyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU