Yıldız rapçinin ölümüne intihar süsü verildiği ortaya çıktı

Yetkililer Venezuelalı yıldız Canserbero'nun eski menajeri Natalia Améstica tarafından ilaçla uyutulduğunu, bıçaklandığını ve pencereden aşağı atıldığını söylüyor

(AFP)

2015'te intihar sonucu öldüğüne hükmedilen Venezuelalı popüler rapçinin eski menajerinin, 8 yılın ardından sansasyonel bir şekilde sanatçının cinayetini itiraf ettiği yetkililer tarafından açıklandı.

Gerçek adı Tirone Gonzalez olan Canserbero, Rolling Stone tarafından İspanyolca müzik yapan en iyi rapçi seçilmiş ve Tupac Shakur'a benzetilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

26 yaşındayken, yapımcısı Carlos Molnar'ı bıçaklı bir kavgada öldürdükten sonra kendisini 10. kattaki bir pencereden aşağı attığına hükmedilmesi hayranlarını şaşkına çevirmişti.

Salı günü Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, Canserbero'nun eski menajeri Natalia Améstica'nın her iki cinayeti de işlediğini ve kardeşi Guillermo Améstica'nın yardımıyla cinayete intihar süsü verdiğini itiraf ettiği, videoya alınan ifadesini yayımladı.

Améstica yetkililere, organizasyonunu kendisinin yaptığı bir Şili turnesinin parasını Canserbero'nun kendisine vermemeyi planladığını ve onu kovma niyetinde olduğunu öğrendikten sonra öfkelendiğini söyledi.
 

Canserbero
Eski menajeri Natalia Améstica bu hafta cinayeti itiraf etmeden önce Venezuelalı rapçi Canserbero'nun 2015'teki ölümünün intihar olduğuna hükmedilmişti (Canserbero/YouTube) 


İtiraf videosunda Améstica "Bu beni çok incitti ve içimde büyük bir acıya yol açtı" dedi.

Améstica, iki sanatçı 19 Ocak 2015'te Maracay kentindeki evine ziyarete geldiğinde eline bir "fırsat geçtiğini" belirtti.

Rapçinin eski menajeri, çaylarına güçlü bir sakinleştirici kattıktan sonra hem Canserbero'yu hem de uzun süredir ilişki yaşadığı Molnar'ı defalarca bıçakladığını söyledi.
 

Natalia Amestica
Canserbero'nun eski menajeri Natalia Amestica, rapçiyi ilaçta uyuttuktan sonra onu bıçaklayıp pencereden attığını itiraf etti (Venezuela Başsavcılığı)


Améstica daha sonra cinayet mahallini temizlemesine yardım etmesi için erkek kardeşine ulaştığını anlattı.

Kardeşinin Venezuela İstihbarat Servisi Sebin'den üç memurla birlikte evine geldiğini belirten Améstica, her iki adamı da birkaç kez daha bıçakladıklarını ve kavga etmişler gibi görünmesi için Canserbero'nun yüzüne vurduklarını söyledi.

Améstica videoda şöyle dedi:

Sonra bize cinayet-intihar mizansenini tamamlamak için onu pencereden nasıl atacağımız söylendi.

Venezuela Savcılığı'nın yayımladığı videoda görülen Guillermo Améstica da kız kardeşinin anlattıklarını doğruladı.

 


Guillermo Améstica, eve gelen adli tıp uzmanlarının kendisine olay yerinin kurgulanmış gibi göründüğünü söylediğini ve bu numaraya ayak uydurmak için 10 bin ABD doları istediklerini belirtti.

Başsavcı Saab düzenlediği basın toplantısında olay yerinin değiştirilmesine yardımcı olan istihbarat görevlileri, bir adli patolog ve birkaç dedektif hakkında tutuklama emri çıkarıldığını söyledi.

Venezuela Başsavcısı 6 kişinin tutuklandığını ve daha fazla kişinin de arandığını ifade etti.

Saab, Canserbero'nun ailesi ve hayranlarının şarkıcının ölümünü çevreleyen koşullar hakkında uzun süredir şüpheleri olduğunu ve davanın kasımda yeniden açılarak rapçinin cesedinin incelenmek üzere mezardan çıkarıldığını belirtti.

Başsavcı Saab, X'te "Canserbero, Venezuela gençliğinin bir şehidi ve ulusal kültürün bir kahramanıdır" diye yazdı.

Canserbero huzur içinde yatabilir.

Guillermo Améstico'nun kızı Claudia Améstica, Impacto Venezuela aracılığıyla bir açıklama yaparak itiraflarının sahte olduğunu ve baskı altında alındığını söyledi.

Claudia Améstica videoyla yaptığı açıklamasında Başsavcı'nın dava hakkında kasten yalan söylediğini belirtti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/crime

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU