MSB: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 6 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı çatışmada 6 askerin şehit olduğunu 1 askerin ise yaralandığını açıkladı

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 6 askerin şehit olduğunu duyurdu.
 
Bakanlık çatışmada 16 PKK mensubunun ise öldürüldüğünü açıkladı. 

 

Dün yaşanan çatışmalarda 6 asker şehit olmuştu. 2 gün içerinde şehit olan asker sayısı 12'ye yükseldi.

Tepkiler yükseldi

Şehit haberlerinin duyulmasının ardından çok sayıda isim tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel  X hesabından yaptığı açıklamada "Dün aldığımız acı haberin ardından bugün bir kez daha kahrolduk" dedi.

 

Özel daha sonra konuya ilişkin ikinci bir tweet atarak hükümete seslendi. Özel şunları kaydetti:

Hükümet Milli Savunma Bakanı aracılığıyla derhal siyasi parti gruplarını ve Meclis'i bilgilendirmelidir. Yaşanan terör saldırısı ile ilgili başta şehit sayısı olmak üzere dolaşan endişe verici bilgiler hakkında derhal bu bilgilendirmeyi talep ediyoruz. Mehmetçiğin can güvenliği, yaralılarımızın durumu baş kaygımızdır. Bu hususta sorumlulara görevlerini önemle ve aciliyetle hatırlatıyoruz Buradan ilan ediyorum ki; bu bilgilendirme yapılmadan, sorularımıza yanıt almadan ve ikna olmadan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin altında imzası olan hiçbir bildiriye imza atmayacağız. Milli yası, Suudi Arabistan Kralı'nın ölümünde ilan edenlerin aklına bugün milli yas ilan etmek gelmemektedir. Milli yas ilan ederler mi bilmiyorum ama milletimiz kendi yasını ilan etmiştir. Hepimizin Başı Sağolsun!

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti "Unutulmamalıdır ki hiçbir hain saldırı Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini sarsamayacak, teröristlerin ve hamilerinin karanlık planları ülkemizin iradesini ve kararlılığını aşamayacaktır" ifadesine yer verdi.
 

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da tepkisini X hesabından dile getirdi.

Özdağ "Büyük Türk Milleti’nin başı sağolsun" dedi.


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehadete eren askerlerimize Allah'tan rahmet, kahramanlarımızın ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan askerimize acil şifa diliyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı Mehmetçiğimize de Rabb'imden şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehit askerlere Allah'tan rahmet; ailelerine ve silah arkadaşlarına sabır ve metanet dileğinde bulundu.

Numan Kurtulmuş, "Kahramanlarımızın kabirleri nur, mekanları cennet, makamları ali olsun. Devletimizin, vatanımıza, birliğimize, huzurumuza kasteden hainlere hak ettikleri cevabı vereceğinden, ülkemiz üzerine hain planlar kuranların kirli heveslerini kursaklarında bırakacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise paylaşımındda "Bugün, 85 milyon Türk milleti olarak yaralıyız. Ama yaramızı deşmeye çalışan hainlerin, heveslerini kursaklarında bırakmaya da kararlıyız!" ifadelerini kullandı.

 

Bakanlardan şehit askerler için taziye mesajları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklere Allah'tan rahmet, ailelerine, kahraman Türk ordusuna ve millete başsağlığı diledi.

Yerlikaya, "Şehitlerimizin makamları ali olsun. Aziz milletimiz müsterih olsun. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız. Mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Huzurumuza ve kardeşliğimize kasteden hainler hak ettiklerini görecekler." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da şehit askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı askere acil şifa dileğinde bulunarak, "Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun." mesajını paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Başımız sağ olsun. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaralı askere acil şifa dileyerek, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü ile çıkan çatışma sonucu şehit olan askerlerimizin haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Şehitlerimizin mekanları cennet, makamları ali olsun inşallah. Aziz milletimizin başı sağ olsun." paylaşımında bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da şehit askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi. Yaralı Mehmetçiğin bir an evvel sağlığına kavuşmasını temenni eden Göktaş, "Terörle mücadelemiz bu topraklardaki son terörist bertaraf edilinceye kadar kararlılıkla devam edecek. Başımız sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehit askerlere Allah'tan rahmet, millete başsağlığı dilediği mesajında, "Şehitlerimizin mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de mesajında, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır dileklerini iletti. Tekin, yaralı askere de acil şifa diledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise paylaşımında, şehit düşen kahraman Mehmetçiklere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı ile sabır temennisinde bulundu. Özhaseki, mesajında "Rabb'im mekanlarını cennet eylesin. Yaralı Mehmetçiğimize de acil şifalar versin." ifadelerini kullandı.


İYİ Parti'den "Milli Yas" çağrısı

Öte yandan İYİ Parti Milli Yas ilan edilmesi çağrısı yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu paylaşımında "Şehitlerimizi uğurlarken, bu ihanete karşı milletçe birlik ve bareberliğimizi daha güçlü şekilde ortaya koyabilmek için İYİ Parti olarak, Milli Yas ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Şüphesiz bugün aldığımız her nefes onların sayesindedir. Aziz ruhları şad olsun!" dedi.

Irak ve Suriye kuzeyine hava harekatı

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 6 askerin şehit olduğunu duyurdu.
 
Bakanlık saldırının ardından saat 22.00'de Irak ve Suriye'ye hava harekatları düzenlendiğini duyurdu

Açıklama bakanlığın hesabından "Şehitlerimiz için" başlığıyla duyuruldu

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU