İşçiye yemek fırlatan kişiye, fast food restoranında çalışma cezası

"İnsanlara nasıl davranılması gerektiğini öğrenecek misin?"

ABD'deki fast food zinciri Chipotle'da çalışan kişinin suratına yemek fırlatan müşteriye, fast food dükkanında çalışma cezası verildi.

Ohio eyaletindeki Parma kentinde 5 Aralık'ta görülen duruşmada Rosemary Hayne, Chipotle çalışanı Emily Russell'a karşı işlediği suçu itiraf ettikten sonra 180 gün hapis cezası aldı. 

Yargıç Timothy Gilligan, duruşmada Hayne'e 30 gün hapis yattıktan sonra 60 gün boyunca bir fast food restoranında çalışarak cezasını tamamlama seçeneği sundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gilligan, Hayne'e "İki ay boyunca Russell'ın yerine geçip insanlara nasıl davranılması gerektiğini mi öğreneceksin yoksa cezanı tamamen hapis yatarak mı çekmek istiyorsun?" diye sordu. 

39 yaşındaki Hayne, yargıcın seçeneğini değerlendirerek restoranda çalışmayı kabul etti. CNN'in aktardığına göre Hayne henüz çalışabileceği bir fast food restoranı bulamadı. Ceza kapsamında kadının haftada en az 20 saat çalışması gerekiyor.

Ayrıca Hayne'in Chipotle çalışanına 250 dolar tazminat ödemesine ve iki yıl boyunca gözetim altında tutulmasına karar verildi.

5 Eylül'de yaşanan olayda Hayne, servis edilen yemeği beğenmediği gerekçesiyle Russell'ın suratına fırlatmıştı. İşçiyse daha sonra müşteriyi mahkemeye vermişti.

26 yaşındaki Russell, 4 yıldır Parma'daki Chipotle şubesinde çalıştığını fakat saldırının ardından firmanın kendisine destek vermediğini belirterek, olay yaşandıktan bir ay sonra işi bıraktığını söyledi.

Russell, mahkeme kararına ilişkin "Ucuz kurtardığını düşünüyorum. Haftada 20 saat çalışacak. Ben 65 saat çalışıyordum" dedi.

Öte yandan arkadaşları Russell'a destek olmak için internet üzerinden bağış kampanyası da başlattı. Kampanyada yaklaşık 7 bin 300 dolar toplandı.


Independent Türkçe, CNN, People

DAHA FAZLA HABER OKU