Warner Bros Discovery ve Paramount Global güçlerini birleştirebilir

Dünyanın en büyük iki medya şirketinin yöneticileri New York'ta birkaç saatliğine bir araya geldi

Temmuz 2023'te Los Feliz Tiyatrosu'nun tabelasında Barbie ve Oppenheimer filmleri gösteriliyor (AP)

Warner Bros Discovery ve Paramount Global'in dünyanın en büyük iki medya şirketini bir araya getirecek potansiyel bir birleşme için görüşmeler yaptığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müzakereler hakkında bilgi sahibi kişiler, görüşmelerin "başlangıç aşamasında" olduğunu ve anlaşmanın gerçekleşmeyebileceğini söyledi.

İlk olarak Axios'un açıkladığı habere göre, Warner Bros'un patronu David Zaslav ve Paramount'un patronu Bob Bakish, olası bir anlaşmayı görüşmek üzere salı günü New York'ta bir araya geldi.

Bu birleşme, Hollywood'un geleneksel "5 Büyük" stüdyosundan ikisini bir araya getirecek. Warner ve Paramount'un birleşik piyasa değeri halihazırda yaklaşık 38 milyar dolar.

Axios'a konuşan kaynaklar, iki şirketin patronlarının Paramount'un Times Meydanı'ndaki merkezinde öğle yemeği sırasında birkaç saat süren bir toplantıda birleşme hakkında görüştüğünü söyledi.

İkili, şirketlerin rakip platformlara karşı rekabet edebilmek için birbirlerini nasıl tamamlayabileceklerini değerlendirdi. Potansiyel yollardan biri, Netflix ve Disney+ gibi dijital yayın devlerine karşı rekabet güçlerini artırmak için ana yayın platformları olan Paramount+ ve Max'in (eski adıyla HBO Max) birleştirilmesi.

Zaslav ayrıca aile şirketiyle Paramount'un çoğunluk hissesini elinde bulunduran Paramount başkanı Shari Redstone'la da görüşme gerçekleştirdi. Paramount, CBS'in de aralarında bulunduğu diğer televizyon kuruluşlarının sahibi. 
 

David Zaslav
The Associated Press ve Equilar tarafından hesaplanana göre David Zaslav, 2021'de en yüksek maaş alan ikinci CEO oldu (AP)


Anlaşmaya göre CBS News'la CNN birleşecek; CBS'in NCIS ve Criminal Minds gibi polisiye dizileri, Investigation Discovery ve TruTV'yle bir araya gelecek..

İki şirket, tüketicilerin kablolu TV aboneliklerinden Netflix, Amazon Video ve Apple TV gibi yeni bir dijital yayın platformu dalgası yönünde geçiş yapmalarıyla son zamanlarda zorluklarla karşılaştı.

Yayın şirketlerinin operasyonel maliyetleri yüksek ve geleneksel medya ağlarının azalan kârları bunu henüz tam olarak telafi edemiyor. Özellikle spor içeriği için harcanan program giderleri de artmaya devam ediyor.

Warner ve Paramount, kendi dijital yayın platformlarından kaynaklanan milyarlarca dolarlık kayıpları hafifletmek amacıyla kayda değer maliyet azaltma önlemleri almak zorunda kaldı.

Bu durum, hisse senedi fiyatlarının dijital yayın döneminin ilk aşamalarında gözlemlenen zirve seviyelerinin önemli ölçüde altında işlem görmesine yol açtı.

Paramount, uzun vadeli borcunun 15,6 milyar dolar olduğunu açıklamasının ardından bir alıcı bulması ya da stratejik bir ortaklık kurması yönünde ciddi bir baskıyla karşı karşıya.

Bu rakam Warner Bros'un 43,5 milyar dolarlık borcundan epey düşük. Ancak piyasa değeri açısından Warner Bros Discovery daha büyük bir kuruluş olarak öne çıkıyor. Paramount Global'in 10,3 milyar dolarlık piyasa değerinin aksine, Warner Bros Discovery, 20 Aralık'taki işlem kapanışı itibarıyla 28,4 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Geçen yıl AT&T'nin WarnerMedia birimi ve Discovery; Discovery Channel, Warner Bros Entertainment, CNN, HBO ve Cartoon Network'ü kapsayan bir portföyü birleştiren 43 milyar dolarlık bir anlaşmayla Warner Bros Discovery'yi kurmak için güçlerini birleştirmişti.

The Independent yorum için Warner Bros ve Paramount'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU