Eski sevgilisine saldırmaktan suçlu bulunan Marvel starı Jonathan Majors'ın kariyeri bitti mi?

Majors, Marvel Sinematik Evreni'ndeki bir sonraki büyük kötü adam olan Fatih Kang'ı canlandırıyor

Jonathan Majors, 6 Şubat 2023'te Los Angeles'taki Regency Village Theatre'da Marvel yapımı Ant-Man ve Wasp: Quantumania'nın dünya prömiyerinde (AFP)

The Independent, eski kız arkadaşı Grace Jabbari'ye saldırmaktan 18 Aralık Pazartesi günü suçlu bulunan Jonathan Majors'la Marvel'ın yola devam etmeyeceği bilgisine ulaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

10 gün süren yargılamanın ardından New York'taki jüri, 34 yaşındaki Marvel yıldızını bir kez üçüncü derece saldırı ve bir kez de tacizden suçlu bulurken, diğer bir saldırı ve bir kez de ağır taciz suçundan beraatine karar verdi.

Majors, Jabbari'nin kendisini tokatlamak ve arabadan çıktıktan sonra arabaya atmak, kolunu bükmek ve elini tutup yaralamakla suçlamasının ardından martta New York'ta gözaltına alınmıştı. Majors her türlü kabahati defalarca reddetti ve dört suçlamanın tamamında suçsuz olduğunu savundu.

Kararın açıklanmasıyla birlikte Majors, 6 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak ve haberlere göre bir yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Artık pek çok kişi bu gelişmenin yıldızın önceki aylarda gözaltına alınmasından bu yana askıda olan oyunculuk kariyeri için ne anlama geldiğini merak ediyor.

Majors davadan önce harika bir gidişata sahipti ve kısa süre önce Marvel'ın yeni büyük kötü adamı Kang rolüyle Ant-Man ve Wasp: Quantumania'da (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) ilk kez seyirci karşısına çıkışının ardından coşkulu övgüler almıştı. 

Jonathan Majors
Jonathan Majors (AP)


Ayrıca Creed III: Efsane Devam Ediyor (Creed III), Da 5 Bloods ve The Harder They Fall'daki rolleriyle de övgü toplamıştı.

Ancak eylülde, aralarında stüdyo şefi Kevin Feige'nin de bulunduğu Marvel yöneticilerinin Palm Springs'te bir araya gelerek "Dr. Doom gibi başka bir çizgi roman düşmanına dönmek de dahil yedek planları" tartıştıkları bildirilmişti.

Pazartesi günü yayımlanan bir haberde, CNN'e konuşan bir stüdyo yöneticisi, "Dava, karardan bağımsız pek çok şeyi aydınlattı" dedi. 

Ortaya çıkan şey onun için, özellikle de Marvel ya da Disney gibi bir marka için, en azından kısa vadede, sorunlu.

CNN ayrıca aktörün geleceği hakkında (Majors'ı temsil eden büyük bir Hollywood oyunculuk ajansı) WME'den ismini vermek istemeyen bir kaynakla konuştu. Kaynak, "Marvel onu bırakırsa, bu onun geleceği için büyük bir gösterge olur" dedi. 

Eğer suçlu bulunursa... temsil edecek bir şey kalmaz.

The Independent yorum için Marvel ve WME'yle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Hakkındaki iddiaların ortaya çıkmasının ardından aktörün menajerlik ekibi kendisiyle çalışmayı bırakırken, ABD Ordusu da aktörün yer aldığı bir dizi reklamı yayından kaldırdı.

Walt Disney Stüdyoları, Majors'ın başrolünü üstlendiği ve henüz gösterime girmeyen Magazine Dreams'i ekimdeki gösterim takviminden çıkardı. Elijah Bynum'un insani bağlar kurmakta zorlanan, gelecek vaat eden bir vücut geliştiricisini (Majors) konu alan filmi başlangıçta 8 Aralık'ta gösterime girecekti.

Deadline'ın haberine göre Majors ayrıca Walter Mosley'nin The Man in My Basement adlı romanının uyarlamasında başrol oynayacak ve filmin yönetici yapımcılığını üstlenecekti fakat bu rolden de alındı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU