11 Eylül'ü hatırlatarak New York'u öven Belediye Başkanı Adams şaşkınlığa neden oldu

New York Belediye Başkanı buranın "dünyanın en harika şehri" olmasının nedenleri arasında yeni iş fırsatlarını gösterdi ve 11 Eylül'e atıfta bulundu

(AFP)

New York Belediye Başkanı Eric Adams, 2023'ü tek kelimeyle anlatması istendiğinde alternatif bir yol izleyerek bir isim seçti: "New York".

Adams'a göre yoğun geçen yılını özetlemenin tek yolu sevdiği şehre ve buranın sunduğu her şeye methiye düzmekten geçiyordu; bu şeyler arasında büyük bir terör saldırısı olsa bile.

Yerel haber kuruluşu PIX11'a verdiği röportajda Adams, "Burası her gün uyanıp, Ticaret Merkezimize uçak çarpmasından birinin açılan yeni bir işletmeyi kutlamasına kadar her şeyi deneyimleyebileceğiniz bir yer" dedi.

Adams şöyle ekledi: 

Burası çok ama çok karmaşık bir şehir ve bu yüzden de dünyanın en harika şehri.

Belediye Başkanı'nın sözleri, ABD'de yer alan New York'un "dünyanın en harika şehri" olmasının nedenleri arasında yeni iş fırsatlarını ve görünüşe göre 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarını aynı kefeye koydu.

Kaçırılan iki uçağın 11 Eylül'de Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kuleleri'ne çarpması sonucu New York'ta yaklaşık 2 bin 753 kişi hayatını kaybetmişti. Adams'ın düşünmeden verdiği yanıt internette bazı eleştiri ve alaylara yol açtı.

New York Meclisi'nin eski üyesi Yuh-Line Niou, X'te "Tanrım. Aşağı Manhattan'ı temsil etmiş biri olarak.... bu beni üzdü" diye yazdı.

 


Bu, Belediye Başkanı'nın PIX11'a verdiği yıl sonu özel röportajında yaptığı pek çok yorumdan sadece biriydi.

Daha sonra gelecek yıl neyi geliştirmeyi umduğu sorulduğunda Adams, ofisinin yaptığı olumlu işlerle ilgili New Yorklularla kurduğu iletişimi geliştireceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PIX11'a konuşan Adams, yaptığı iyi işlerden yeterince New Yorklunun haberdar olmadığını düşündüğünü belirtti.

Quinnipiac Üniversitesi'ne göre Adams'ın mevcut onay oranı yüzde 28.

Halihazırda New York Belediye Başkanı, 2021'deki seçim kampanyasının finansmanıyla ilgili devam eden bir federal soruşturmaya tabi tutuluyor. Adams yasadışı herhangi bir şey yaptığını bugüne kadar reddederek kendisinin ve kampanyasına yakın isimlerin soruşturmayla işbirliği içinde olduğunu defalarca söyledi.

Belediye Başkanı 1990'ların başında bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla da suçlanıyor. Adams bu suçlamaları reddediyor.

The Independent yorum için Belediye Başkanı Adams'ın ofisiyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU