Stranger Things'in yaratıcılarından final açıklaması

İple çekilen finalle ilgili popüler teori net bir şekilde çürütüldü

Stranger Things'in sona ermesiyle Netflix, yayın platformuna başarı getiren en büyük yapımlarından birini kaybetmiş olacak (ScreenRant) 

Netflix'in popüler bilimkurgu dizisi Stranger Things, 5. ve son sezonuyla final yapmaya hazırlanıyor. 1980'lerde Hawkins adlı kasabada geçen dizinin 2016'da başlayan hikayesi merakla beklenen final sezonuyla sona erecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son sezonda Hawkins sakinleri, iki dünya bir olmanın eşiğinde dururken, Upside Down'ın korkunç diyarından kasabaya sızan dehşetin ardındaki canavarla yüzleşecek. 

5. sezon beklenirken, Stranger Things'deki her olayın, dizide çokça oynanan Dungeons and Dragons oyununun bir parçası olduğu da dahil olmak üzere birçok teori ortaya atıldı. 

Bu da Jamie Campbell Bower'ın canlandırdığı Vecna'nın yok edilmesi gibi anların aslında hiçbir zaman yaşanmadığı, bunun sadece bir hayal ürünü olduğu anlamına geliyor.

Son sezonun çekimlerine başlamaya kısa bir süre kalmışken dizinin yaratıcısı Duffer Kardeşler, bu teoriye kesin bir yanıt verdi.

"Sizi temin ederim ki böyle bitirmeyeceğiz"

Metro'ya konuşan Matt Duffer, teoriyi hemen yalanladı. Ross Duffer da dizideki tüm bu olayların, masaüstü oyununun parçası olmadığını belirtti. 

Matt Duffer, "Bu son... Hayır" ifadelerini kullanırken Ross Duffer ekledi:

Bu, 'Hepsi bir rüyaydı' demekle eşdeğer olurdu. Hayır, sizi temin ederim ki diziyi bu şekilde bitirmeyeceğiz. Bir süredir nereye gittiğimizi biliyoruz. Ve bu konuda kendimizi rahat hissediyoruz; umarım herkesi tatmin eder. Göreceğiz.

Netflix'in sevilen dizisinin son sezon çalışmaları, Hollywood'daki senarist ve oyuncuların grevi nedeniyle büyük ölçüde ertelenmişti. Ancak grevlerin resmen sona ermesiyle, dizinin 5. sezon çekimlerine kısa sürede içinde başlanması ve 2025'in başındaki yayın dönemine yetiştirilmesi bekleniyor.

"Gerçek bir son"

Dizide Jim Hopper karakterini canlandıran David Harbour, Stranger Things'in 5. sezonunun, "çok gerçek bir şekilde sona ereceğini" söylemişti.

48 yaşındaki aktör, şöyle demişti:

İşin güzel yanı, gerçek bir son olması. Stranger Things çok gerçek bir şekilde sona erecek. Stranger Things'in hikayesi tamamlanarak 5. sezonun son bölümünde bitecek.

Stranger Things'in 4. sezon finali, Upside Down'ın Hawkins'i istila ettiğini göstererek ana karakterlerin şimdiye kadarki en büyük mücadelesine zemin hazırlamıştı.

Dizinin yaratıcısı Duffer Kardeşler, dizinin ana karakterler ve izleyiciler için tatmin edici bir şekilde sona ereceğini iddia ederek Hawkins'in nihayetinde zafer kazanacağını öne sürmüştü. 

Ancak geçmiş sezonlar Eddie Munson, Billy Hargrove ve Bob Newby gibi sevilen karakterlerin ölümüyle sona erdiği için dizinin finalinin de hem acı hem de tatlı olması bekleniyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, WinterIsComing, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU