Ginepig'e işkence eden adama bir yıl hapis cezası

ABD'nin Utah eyaletindeki Farmington'da yaşayan 20 yaşındaki Samuel Webster, Ekim 2021'de hayvanları ezip bunları internette paylaşarak hayvanlara işkence yapma suçlamasını kabul etti

(Temsili/Pexels)

ABD'nin Utah eyaletinden bir adam, ginepig'lere ezerek işkence ederken çektiği videoları YouTube'da yayımladığı için bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Utah eyaletindeki Farmington'da yaşayan 20 yaşındaki Samuel Webster, Ekim 2021'de hayvanları ezerek işkence yapmaktan ve eylemlerinin videolarını çevrimiçi ortamda yayımlama suçlamasını kabul etti.

Mahkeme belgelerine göre Webster, hayvanları kasıtlı olarak ciddi şekilde yaralamadan önce Farmington'daki evcil hayvan mağazasından 4 erkek ginepig satın almış.

Webster, YouTube'da aralarında "Ginepig İşkencesi" ve "İşkence Eğlencelidir" başlıklı videoların da bulunduğu toplam 23 video paylaşmış; ayrıca kendi videolarında ginepig'leri öldürmekle işkence etmek istediğine dair yorumlar yapmış.

Bir keresinde bir ginepig'e vurmuş ve ardından cinsel istismarda bulunduktan sonra görüntüleri "Porno" başlığıyla YouTube'da paylaşmış.

Webster ayrıca, ginepig'lere işkence yaparken ve öldürürken çektiği Youtube videolarını dünyaya yaymak amacıyla hayvanı eyaletler arası ticaretle elde ettiğini itiraf etti.

Hayvan ezme ve bunun videosunu paylaşma suçlamalarını kabul etti.

Bu durumda ezme, bir hayvanın "kasıtlı olarak ezilmesi, yakılması, suda boğulması, gırtlaklanması, bir şey saplanması veya başka bir şekilde ciddi bedensel yaralanmaya maruz bırakılması" diye tanımlanmakta ve cani bir eylem.

Salı günü Webster 12 ay bir gün hapis cezasına ve üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. Ayrıca 5 bin 500 dolar para cezası ödemesine karar verildi.

ABD'nin Utah Bölgesi Başsavcısı Trina A. Higgins, "Webster'ın hayvanlara yaptığı işkence sadece yasadışı değil, aynı zamanda insanlık dışı ve zalimce" dedi.

Bir hayvana herhangi bir şekilde işkence yapılması kabul edilemez. Bu türden tüm suçların soruşturulma ve kovuşturulması için kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışacağız.

Salt Lake City'deki FBI'dan Sorumlu Özel Ajan Shohini Sinha, "Hayvanlar insanca muamele görmeyi hak ediyor, bu nedenle 2019'da Hayvanlara Eziyeti ve İşkenceyi Önleme (PACT) Yasası kabul edildi" dedi.

Kanıtlar, kasıtlı hayvan zulmünün diğer şiddet suçlarının da habercisi olabileceğini gösteriyor.

Bu korkunç istismarı ihbar ederek kolluk kuvvetlerinin buna bir son vermesine yardım eden ve Webster'ın yaptıklarının cezasını çekmesine yardımcı olan halkımıza minnettarız.

FBI'ın Salt Lake Saha Ofisi, Woods Cross Emniyet Müdürlüğü'nün önemli yardımlarıyla olayı soruşturdu. Davayı Utah Bölgesi'nin ABD Başsavcılık Ofisi yürüttü.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU