Daryl'ın meşhur yeleği The Walking Dead'deki geleceği için ne anlama geliyor?

Hayranların çok sevdiği karakterin en dikkat çekici simgelerinden biri melek kanatlı yeleği

54 yaşındaki Reedus, 2010'dan beri Daryl Dixon karakterini canlandırıyor (AMC)

The Walking Dead: Daryl Dixon'da, hayranların en sevdiği karakterlerin başında gelen Daryl'ın serideki geleceğini etkileyebilecek, gizli anlamı olan bir sahne vardı. 

Daryl, The Walking Dead'in finalinde Alexandria'dan ayrıldıktan sonra kendini Fransa'nın bir sahilinde kıyıya vurmuş halde bulmuştu.

Fransa'da kalacak mı gidecek mi?

Daryl Dixon'ın kendi adını taşıyan spinoff'unun ilk sezonunda, Fransa'ya nasıl gittiği sorusu yanıtlanmış olsa da Amerika'ya dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sezon finali, Daryl'ın tekneyle ayrılma imkanı olmasına rağmen Fransa'da kalmayı seçme ihtimaliyle sona erdi.

Dizinin ikinci sezonunun Daryl'ın geleceğiyle ilgili merak edilen soruları cevaplaması bekleniyor.

Bununla birlikte, spinoff'taki ayrıntılar şimdiden Norman Reedus'ın canlandırdığı ana karakterin geleceğine ilişkin üzücü olasılıklara işaret ediyor.

Daryl'ın simgelerinden biri

Daryl'ın The Walking Dead'deki en dikkat çekici simgelerinden biri melek kanatlı yeleğiydi. Yeleğe olan bağlılığı, 8. sezonda yeleği Dwight'tan zorla geri aldığında açıkça görülüyordu. 

Bu durum The Walking Dead: Daryl Dixon finalinde yeleği çantasına koymadan önce bir süre tutup baktığı sahneye kadar uzandı. 

Eleştirmenlere göre geçmişinin sembolü olan yeleği kaldırması, hem ilerleme konusundaki farkındalığını hem de tereddütlerini gösteriyordu.

Melek kanatlı yelek Daryl'ın, Rick ve diğer arkadaşlarının da olduğu grupta melek gibi koruyucu bir figür olduğu fikrini çağrıştırıyordu. Bu durum, Judith gibi sevdiklerini korumak için verdiği mücadelede de geçerliydi. 

Yeni kıyafetleri ne anlalama geliyor?

Eleştirmenlere göre Daryl'ın spinoff'ta ağırlıklı olarak yeni kıyafetler giymesi, geçmişi geride bırakmayı kabul ettiğini gösteriyor. Eve dönmek için asıl görevinden uzaklaşması da geçmişteki sorumluluklarından kurtulma arzusuna işaret ediyordu.

Daryl'ın yelekten uzaklaşması, yeleğin simgelediği aile, ev ve koruyucu rolüyle olan bağlantısı konusunda da endişelere yol açtı. 

Öte yandan spinoff'ta Daryl, Isabelle ve Laurent'la Fransa'da seyahat ederken koruyucu özelliklerini defalarca sergiledi.

Geleceğe dair ipucu

Bununla birlikte, Daryl'ın yeni kıyafetleri, onun eve dönüp dönmeyeceğine dair ipucu veriyor. Daryl, geçmişinin ve ailesinin fiziksel sembolünü bir kenara koyarak, Alexandria ve Judith'e dönüşün pek olası olmadığını ima ediyor.

Ancak spinoff'un ikinci sezonu bunları doğrulayana ya da yalanlayana kadar Daryl'ın The Walking Dead'deki geleceği belirsizliğini koruyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Comicbook

DAHA FAZLA HABER OKU