52 yıl boyunca firari olan banka soyguncusunun kızı: "Sıkıcı biriydi"

Sırra kadem bastıktan sonra evlendiği eşi ve çocukları geçmişe dair hiçbir şey bilmiyormuş

Conrad'ın soygununa ait belgeler, fotoğraflar ve hakkında çıkan arama kararları (AP)

ABD'de 54 yıl önce banka soyduktan sonra kayıplara karışan ve gerçek kimliği iki yıl önce öldüğünde ortaya çıkan Theodore John Conrad'ın kızı Ashley Randele, babası hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Theodore John Conrad, Temmuz 1969'da Oregon'da veznedar olarak çalıştığı bankanın kasasını boşaltmıştı.

Kese kağıdına sakladığı 215 bin dolarla sırra kadem basan Conrad, o saatten sonra Thomas Randele adını kullanmaya başlamıştı. Bu paranın değeri, bugün 1,7 milyon doları buluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arkadaşları Conrad'ın, Steve McQueen'in zengin bir iş insanının eğlence için Boston'da bir banka soygununu örgütlediği 1968 tarihli The Thomas Crown Affair (Kibar Soyguncu) isimli filminden çok etkilendiğini söylemişti.

Soygundan sonraki 52 yıl boyunca Boston'da yaşayan Conrad'ın eşi ve çocukları hakkında hiçbir şey bilmiyordu.

Ta ki akciğer kanserine yakalanan Conrad, ölüm döşeğinde tüm gerçeği paylaşana kadar.

Conrad'ın ölümüne 6 hafta kala anlattıkları karşısında şoke olduğunu dile getiren Randele, Smoke Screen: My Fugitive Dad adlı podcast yayınında babasıyla son günlerini anlattı.

"Tüm hayatımı sorguladım"

Messenger'a verdiği röportajda, soygunu öğrendikten sonra "Hayatım boyunca tanıdığım bu kişi kim?" diye kendine soru sorduğunu belirten Ashley, şunları söyledi:

Şoke ediciydi ve bunu anlamam birkaç dakikamı aldı. En açık anlamıyla o tipik, şehrin dışında yaşayan, sıkıcı bir babaydı.

71 yaşında ölen babasının kendisine, "Buraya taşındığımda adımı değiştirmek zorunda kaldım ve polis muhtemelen hâlâ beni arıyordur" dediğini aktaran Randele, babasının kendisiyle dalga geçtiğini düşündü.

Randele, bir süre sonra babasının gerçek adını itiraf ettiğini belirterek onu Google'da arattığını ve gerçekle yüzleştiğini söyledi.

Olayı annesi Kathy'e anlattığında kadının şok olduğunu söyleyen Ashley, "10 dakika boyunca aralıksız 'Aman tanrım' deyip durdu" dedi.

Tom'un kimliği hakkında herhangi bir şey bilmeyen yakın arkadaşları da onun ağzından kerpetenle laf alındığını söyledi.

Arkadaşı Brad Anthony, "Kötü bir çocukluk geçirmiş olabileceğini ve bununla ilgili konuşmak istemediğini düşündüm" ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe, CNN, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU