Bezos'un yatı, büyüklüğü nedeniyle petrol tankerlerinin yanına demirleyebildi

Bezos'un yatı, genellikle enerji gemileri için kullanılan alandaki kruvaziyerin arkasında demirlendiği görüldü

(YouTube/SuperYacht Times)

Amazon'un kurucusu, uzay meraklısı ve dünyanın en zengin üçüncü adamı Jeff Bezos'un mega yatının bir park sorunu var.

500 milyon dolarlık yatın diğer özel yatlarla birlikte demirleyemeyecek kadar büyük olduğu bu hafta Florida'daki Everglades Limanı adlı marinada ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaklaşık 127 metrelik etkileyici uzunluğuyla "Koru" (Maori dilinde yeni bir hayat ya da yeniden doğma anlamına geliyor), petrol tankerleri, konteyner gemileri ve Liberty of the Seas kruvaziyerinin yanına demirlenmek zorunda kaldı.

Everglades Limanı, Karayip gemi turları ve uluslararası ticaret için önemli bir geçit ancak yat bölümü yaklaşık 122 metreden büyük deniz araçlarını barındıramıyor.

Bu (bir Airbus A380'in neredeyse iki katı uzunluğunda veya dört mavi balinaya eşdeğer) uzunluğun biraz üzerindekiler için başka düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Limanın sözcüsü Times'a, yatın enerji gemileri için ayrılan bir bölgede olduğunu ve bu tür büyük yatlar limana geldiğinde nerede yer varsa oraya yanaştıklarını söyledi.

Geçen hafta Cebelitarık'tan limana giriş yapan Koru, üç gemi direğiyle birlikte Rus gübre milyarderi Andrey Melniçenko'ya ait ve Philippe Starck'ın tasarladığı Yelkenli Yat A'dan sonra dünyanın en büyük ikinci yelkenlisi.

Uzunluk olarak az farkla geride kalsa da, yaklaşık 70 metre yüksekliğe ulaşan gemi direkleriyle Koru, dünyanın en yüksek yelkenli yatı.

Devasa boyutuna rağmen (ya da belki de bu yüzden) Koru'nun, Bezos'un helikopterini, jet ski'lerini ve lüks arabalarını tuttuğu Arbeona adlı bir destek gemisi de var. Yaklaşık 75 metrelik bu tekne takriben 6 kilometre uzaktaki Dania Beach'e demirlenmiş durumda.

Üç güvertesi ve bir havuzu olan Koru'nun personel ve işletme masrafları yılda yaklaşık 25 milyon dolar tutuyor. Amazon'un kurucusu, nişanlısı Lauren Sanchez'e, 5 yıllık birlikteliğin ardından yazın yatta oldukları sırada evlenme teklif etmişti.

Vogue'a verdiği bir röportaj sırasında Sanchez'e, basının pruva heykelinin kendisinin bir oyması olduğunu öne sürmesinden sonra yattaki (uzun saçları ve uçuşan elbisesiyle Roma tanrıçası tarzında oyulmuş bir kadını tasvir eden) heykele olan bariz benzerliği sorulmuştu. Ancak Sanchez'e göre bu spekülasyon doğru değildi.

"Gururum çok okşandı ama öyle değil" diyen Sanchez, pruva heykelinde Bezos'un en sevdiği mitolojik figürlerden biri olan  aşk, seks, savaş ve altın tanrıçası Freya'nın tasvir edildiğini de sözlerine eklemişti.

Ayrıca şakacı bir şekilde elleriyle daha büyük göğüsleri varmış gibi yaparak heykelin "kendisi olsaydı" nasıl görüneceğiyle de dalga geçmişti.

Bezos ve Sanchez, ikisi de 70'li yaşlarının sonunda olan Bezos'un annesi ve üvey babasına yakın olmak için Seattle'dan Miami'ye taşınacaklarını kısa bir süre önce duyurmuştu.

Ivanka Trump ve Jared Kushner, Tom Brady ve Philadelphia Eagles'ın sahibi Norman Braman'la birlikte milyarder Bezos, Indian Creek Adası'nda yan yana iki mülk satın almıştı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU