Teksas'taki sinagog kundaklama davasında karar: Nefret suçuna 10 yıl hapis

19 yaşındaki Franklin Sechriest, Austin'deki yangını "Yahudilere duyduğu nefret nedeniyle" çıkardığını söylemişti

(AP)

Teksaslı bir genç, iki yıldan uzun bir süre önce Yahudi düşmanı bir saldırıda bulunarak Austin'deki bir sinagogu yaktığı için 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

19 yaşındaki Franklin Sechriest nisanda nefret suçu ve kundaklama suçlamalarını kabul etti ve federal savcıların çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, yangını çıkardığı için 470 bin dolar tazminat ödemesine karar verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

San Marcoslu Sechriest daha önce 31 Ekim 2021'de "Yahudilere duyduğu nefret nedeniyle" Congregation Beth Israel Sinagogu'nu ateşe verdiğini kabul etmişti.

Yetkililer tarafından ele geçirilen günlükler, gencin saldırıyla ilişkilendirilmesine yardımcı olmuştu. Olay günü, "Bir sinagogu ateşe verdim" diye yazmıştı. Daha önceki bir yazısında da olaydan üç gün önce "bir hedef bulmak" için sinagoga gittiğini yazmıştı.

Yetkililer, saldırganın ziyareti sırasında dini kurumun ibadethanesinin dışındaki otoparkta oturduğunu söylemişti.

Sechriest saldırıdan günler sonra günlüğüne yazdığı bir başka yazıda da kundaklamayla ilgili devam eden soruşturmanın gidişatını takip etmek için medyada çıkan haberleri nasıl izlediğini anlatıyordu.

Yetkililer, adamın Yahudi düşmanı mesajlar içeren çıkartma ve etiketler taşıdığını da söylemişti.

Olay gecesine ait güvenlik kamerası görüntülerinde Sechriest'in sinagogun ibadethanesine doğru yaklaşık 19 litrelik bir bidon ve tuvalet kağıdı taşıdığı belirlenmişti. 

Basın açıklamasına göre, kısa bir süre sonra bu yönden gelen bir ateş tespit edilmişti. Yetkililer, Sechriest'in olay yerinden bir arabanın açık olan sürücü kapısına doğru koşarak uzaklaşırken görüldüğünü söylemişti.

Hapisten çıktığında Sechriest'in üç yıl boyunca denetimli serbestlik şartını da yerine getirmesi gerekecek.

ABD Adalet Bakanlığı Yurttaşlık Hakları Birimi'nde görevli Başsavcı Yardımcısı Kristen Clarke, "Bir ibadethaneye yönelik bu nefret dolu şiddet eylemi, Yahudi toplumuna korku salma girişimidir ve cemaate gözdağı vermeyi amaçlamaktadır" dedi.

Yahudileri hedef alan saldırılara ve sinagoglara saygısızlık etmeyi amaçlayan kundaklamalara toplumumuzda yer yok.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU