Netflix izleyicileri, Squid Game: The Challenge'ın en "gülünç" yanına dikkat çekiyor

İzleyiciler Netflix programının "dramatik" yönü hakkında "Çok fena abartıya kaçıyor" diyor

Netflix kullanıcıları realite şovu Squid Game: The Challenge'ın en "gülünç" yönüyle ilgili tepkilerini paylaşıyor. 

Önceki haftalarda Netflix'in bugüne kadarki en büyük hitinin yarışma programı versiyonu çıktı ve kısa sürede dijital yayın platformunda en çok izlenen yapım haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Programdaki 456 yarışmacı, Kore yapımı dizideki oyun alanında düzenlenen oyunlara katılıyor. Kurmaca dramadaki oyuncular yarışmadan elenmeleri halinde vurularak öldürülürken yarışma programındaki yarışmacılar, elendiklerinde patlayan bir torba siyah mürekkeple donatılıyor.

Öte yandan birçok yarışmacının teatral bir şekilde yere yığıldığı görülürken belli ki yapımcılar, program katılımcılarına öldürülüyormuş gibi davranma talimatı vermiş.

İzleyiciler bu ayrıntıyla ilgili tepkilerini paylaşırken birçoğu bunu "dramatik" ve "gülünç" diye nitelendiriyor. Yarışmacıların "inanılmaz" elenme şeklinden epey keyif alan biri şöyle dedi:

Televizyon işte bu yüzden icat edildi.

Bir izleyici "Bazı yarışmacıların Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyununda gerçekten vurulmuş gibi yere düşmesi sinemanın zirve noktası" diye yazarken, bir diğeri de şöyle ekledi:

Aman Tanrım çok fena abartıya kaçıyor ve gülünç oluyor.

Başkalarıysa yarışmacıların belirli bir oyun sırasında otururken yarışmadan çıkarıldıktan sonra "eğilmelerine" dikkat çekti.

Bir kişi "Squid Game'de oyuncuların kaybettiklerinde eğilme şekilleri o kadar dramatik ki komik oluyor" dedi. Başka bir izleyici de şöyle yazdı:

Squid Game realite şovunda yarışmacıların elenince nazikçe yere yığılmasını izlemenin yüzde 100 bağımlısı oldum. Onların düşmesine doyamıyorum, aman Tanrım, neden?

Yarışmanın gerçek hayattaki ölümcül olmayan versiyonuna katılanlar realite TV tarihindeki en büyük toplu ikramiye olan 3,7 milyon sterlin (yaklaşık 135 milyon TL) için yarışıyor.

Her elemede ödül havuzuna 10 bin dolar ekleniyor.
 

Squid Game
Squid Game: The Challenge (Netflix)


Nick Hilton, The Independent için yazdığı incelemesinde programa üç yıldız vererek şöyle belirtti:

Ölüm korkusu ve anti-kapitalist temaların yerini kuduz bir tüketimcilik (kasıtlı olmasa da modern Amerika için uygun bir metafor) almış olabilir fakat Squid Game: The Challenge'ın kendi türünün destanı olduğu açık.

Squid Game: The Challenge halen Netflix'te yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU