Drive'da dosyalar kendiliğinden silinirken Google'dan uyarı geldi

Kullanıcılar, aylarca sakladıkları dosyaların gizemli bir şekilde silindiğini söylüyor

(Reuters)

Google kullanıcıları dosyalarının kaybolduğunu söylerken, bir mühendis onları sorunu daha da kötüleştirebilecek bir butona basmamaya çağırdı.

Dosyaları bulutta saklama olanağı tanıyan Google Drive'ın kullanıcıları, son günlerde bu dosyaların görünüşe göre kaybolduğunu söylüyor. Bazıları aylarca sakladıkları dosyaların kaybolduğunu ve geri getirmenin açık bir yolu olmadığını bildiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dosyalar hiçbir iz bırakmadan, neden kaybolduklarına ya da kurtarılabilir olup olmadıklarına dair herhangi bir işaret olmadan ortadan kaybolmuş izlenimi veriyor.

Sorun, Drive'da depolanan dosyalara erişmek için Mac ya da Windows'a yüklenebilen bir uygulama olan Masaüstü için Google Drive'a yapılan son güncellemeden kaynaklanıyor gibi görünüyor.

Son günlerde yüzlerce kişi, kullanıcıların yardım talep etmesine olanak tanıyan bir Google forumunda sorundan şikayet ediyor. Bu durumdan etkilenenlerin sayısının çok daha yüksek olması muhtemel.

Google, sorunun kaynağının net olmadığını belirtirken, bir çalışanı şirketin "masaüstü kullanıcıları için Drive'ın sınırlı bir alt kümesini etkileyen bir sorunla ilgili raporları araştırdığını" söyledi. Açıklamada şirketin "daha fazla güncelleme getireceği" belirtildi ancak henüz herhangi bir bilgi verilmedi.

Bununla birlikte Google Drive ekibinin bu temsilcisi, kullanıcıları Masaüstü için Drive uygulamasındaki "Hesap bağlantısını kes" düğmesine tıklamamaya çağırdı. Saitej adlı Google çalışanı, bunun kayıp dosyalarla ilgili daha fazla soruna neden olabileceğini öne sürdü.

Ancak bazıları, bu düğmeye basmanın uygulamayı sıfırlayabileceğini ve kayıp dosyaların bulunmasına yardımcı olabileceğini duyduklarını söyledi. Bu nedenle kullanıcılar istemeden de olsa soruna katkıda bulunduklarından korktuklarını dile getirdi.

Kullanıcılara ayrıca uygulama veri klasörünü silmemeleri söylendi ve eğer yer varsa bu klasörü sabit disklerine yedeklemeleri tavsiye edildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU