Denizbank'tan "Seçil Erzan" açıklaması... İddialara 20 soruda yanıt verildi

Yapılan açıklamada; "Kurum olarak, eski bir çalışanımızın karıştığı, Bankamızla ilgisi bulunmayan münferit bir olayın kamuoyunda gündemi meşgul etmesinden üzüntü duymaktayız" denildi

Fotoğraf: Twitter

Son günlerde kamuoyunda sıkça yer alan, aralarında Arda Turan, Fatih Terim, Semih Kaya, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de yer aldığı toplam 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davasına ilişkin Denizbank tarafından kamuoyu bilgilendirme metni yayınlandı.

Bilgilendirme metninde kurum hakkındaki iddiaları yanıtladığını belirten banka, "Kurum olarak, eski bir çalışanımızın karıştığı, Bankamızla ilgisi bulunmayan münferit bir olayın kamuoyunda gündemi meşgul etmesinden üzüntü duymaktayız" ifadelerini kullandı.

"Beyanlar tek taraflı kullanılmaktadır"

Banka yayınladığı kamuoyu bilgilendirme metninde şunlar kaydedildi:

Konuya ilişkin ceza davasının başlamış olması ve dosya üzerindeki gizlilik kararının kalkmasının ardından çeşitli basın ve yayın organlarında an itibarıyla mağdur olduğunu iddia eden kişi ve avukatları tarafından DenizBank A.Ş. hakkında doğrular saklanarak tek taraflı, aslı olmayan çok sayıda beyanat verilmektedir. Bu beyanatlar; Bankamız hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesine rağmen, farklı mecralarda, görüşlerimize başvurulmadan, doğruluğu teyit edilmeden ve taraflı olarak kullanılmaktadır. Böylece hem gerçekler çarpıtılmakta hem de Bankamız itibarı zarar görecek şekilde haberlere konu edilmektedir.

Kurumumuz, kovuşturma süreci devam eden bu olayda; konunun mahkemeler nezdinde hızla ve adilane bir şekilde sonuçlanacağına olan inanç ve müşteri gizliliğine riayet etme ilkesiyle, hukuk sürecinin ve adaletin tecelli etmesini beklemektedir. Ne var ki, yapılan çok sayıda taraflı yayın karşısında kamuoyuna bu bilgilendirmenin yapılması zorunlu hale gelmiştir. Her şeye rağmen açıklamamızda, kurum olmanın sorumluluğuyla hareket edilmesine özen gösterilmiş ve ilgili kişilerin adlarına yer verilmemiştir.

"Banka olaylardan sonradan haberdar oldu"

Açıklamanın devamında Denizbank, "Bankamız, konudan 2022 yılı Haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan’ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 07.04.2023 tarihinde müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi.

20 soruya yanıt

Açıklamada, "Seçil Erzan'ın banka tarafından alıkonulduğuna ve dedil karartıldığına dair iddialara" da yanıt verildi.

Açıklamada ayrıca, kamuoyunda sıkça sorulan sorulara ve bankanın cevapları da yer aldı.

Bankanın iddialara yanıt verdiği açıklamasını buradan okuyabilirsiniz

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU