İmran Han'ın danışmanına Londra'da asitli saldırı

Mirza Şahzad Ekber, 6-7 aydır tehditler aldığını söyledi

Mirza Şahzad Ekber, ABD ordusunun sivillere yönelik drone saldırılarıyla ilgili açılan davalarda Pakistan'ın avukatlığını yürüttüğü için ABD tarafından "istenmeyen adam" ilan edilmişti (Reuters)

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın danışmanı Mirza Şahzad Ekber, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'daki evinin önünde asitli saldırıya uğradığını açıkladı.

Ekber pazar günü kendisine fırlatılan kimyasal maddenin gözlerini ıskaladığını ancak vücudunda yaralar oluşturduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekber'in kollarında ve kafasının üstünde yanıklar oluştuğu ve hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Pakistanlı siyasetçi olay sırasında 4 yaşındaki kızıyla birlikte evinin mutfağında olduğunu ve zilin çalmasının ardından kargocunun geldiğini düşünerek kapıyı açtığını aktardı.

Ekber, kapıyı açtıktan sonra karşısında kırmızı ceketli, motorsiklet kaskı takan bir adam bulduğunu ve bu kişinin elindeki şişeyi yüzüne boşaltmaya çalıştığını söyledi.

Hertfordshire polisi olayla ilgili soruşturma yürütüldüğünü ancak henüz gözaltına alınan kimse olmadığını açıkladı.

Ekber sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ne bunu yapanlardan korkarım, ne de onlara boyun eğerim" ifadelerini kullandı.

BBC'ye konuşan Ekber, ailesiyle birlikte Pakistan'dan ayrılmasından bu yana Birleşik Krallık'ta sayısız tehdit aldığını söyledi.

Asit saldırısının bu tehditlerin devamı olduğunu belirten Ekber, Telegraph'a yaptığı açıklamada, "Bu 6-7 aydır devam eden bir gözdağı, şantaj ve hedef alma süreci. Ben Birleşik Krallık'ta yaşayan Pakistanlı bir siyasi muhalifim ve hedef alınıyorum. Beni asıl şok eden, Pakistanlı haydutların, ajanların veya kurumların böyle bir şeyi Birleşik Krallık'ta yapabileceklerini düşünmeleri. Birleşik Krallık konuyla ilgili ciddi adımlar atmalı" dedi.


Pakistanlı siyasetçi, eski başbakan İmran Han'a verdiği destekten dolayı Pakistan istihbaratı ve ordusunun aylardır kendisini hedef aldığını öne sürdü.

Ekber, daha önce kardeşinin Pakistan'da kaçırıldığını ve aylar sonra yeniden ortaya çıktığını hatırlattı.

Mirza Şahzad Ekber, bir dönem İmran Han'ın başbakanlığındaki kabinede bakan olarak da görev yapmıştı.

2022'de Pakistan Parlamentosu'nda yapılan güvensizlik oylamasıyla iktidardan düşürülen İmran Han geçen ağustosta tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Han'ın siyasi gerekçelerle cezaevinde tutulduğunu savunan avukatları, eski Pakistan liderine aralarında devlet sırlarını sızdırmak ve şiddet içeren gösteriler örgütlemek gibi iddiaların da bulunduğu 100'den fazla suçlama yöneltildiğini açıklamıştı.


Independent Türkçe, BBC, Telegraph, GB News

DAHA FAZLA HABER OKU