10 bin metre yükseklikte kek yaptı

Yükseklerden uçan pastacı "Kendimi gülünç hissediyorum" dedi

Miguel Vasconcelos izleyicilere başka ne pişirebileceğini sordu (miguellamv/Instagram)

Genellikle seyir irtifasında pastane bulunmaz ama Ryanair'ın bir uçuş görevlisi viral olan bir videoda yemek pişirme becerilerini kabine taşımaya karar verdi.

Instagram'da paylaşılan gönderide baştan aşağı üniforma içindeki Miguel Vasconcelos, işletmenin düşük maliyetli uçaklarından birinin mutfağında sıfırdan bir kek pişirirken görülüyor.

Çikolatalı kek tabanıyla başlayan uçuş görevlisi daha sonra yumurta kırmaya geçtiği sıraada "Kendimi gülünç hissediyorum" diye itiraf ediyor. Ardından Vasconcelos karıştırma kabına yağ, su ve çikolata parçacıkları ekleyip karıştırıyor ve sonra da bir meslektaşı kaba daha fazla çikolata ekliyor.

Vasconcelos bundan sonra ne pişirmesi gerektiğini sorarak videoyu bitiriyor.
 


Bu haber yazıldığı sırada 1 milyondan fazla izlenen videoya çoğunlukla olumlu yorumlar yapılırken bazıları da Ryanair'ın ekstra masraftan kaçınmaya yönelik meşhur yaklaşımıyla alay ediyor.

Biri kişi şöyle yazdı:

Tüm yolcular mutfaktan gelen pişme kokusunu alıyor. Hayır dostum, bu sizin için değil...

Başka biri de "Sanırım Ryanair yolcularının uçakta ücretsiz bir gösteri izlediği tek an buydu" dedi.

Öte yandan başkaları Vasconcelos'un sağlık ve güvenlik kurallarını ihlal ettiğini ve diğer yolcularla ilgilenmediğini belirterek uçuş görevlisini eleştirdi.

Birinin "konuklara hizmet yok" diye yazması üzerine uçuş görevlisi şöyle cevap verdi:

İnanın bana, uzun bir uçuşta kek yapacak kadar sıkıldıysak en az iki ve belki de daha fazla içecek ve atıştırmalık servisinin yanı sıra sıcak yemek, hediyeler ve kazı kazan kartları servisi yapmışızdır.

Vasconcelos, eylemlerini "utanç verici" diye nitelendiren ve "uçaktaki güvenlik prosedürlerini çiğnediğini" iddia ederek "Sizin gibiler kabin ekibimizin işini değersiz gösteriyor" diye ekleyen birinin yorumuna cevap vermesinin ardından kendisini bir tartışmanın içinde buldu.

Bir Instagram kullanıcısı olumsuz yorumlara cevaben "Markayı tanıtıp neşeli davranıyorsun! Aferin sana... Bugünlerde dünyada çok fazla Karen (ayrıcalık talep eden orta sınıf beyaz kadınlar için kullanılan pejoratif bir ifade -çn.) var. Keşke birkaç hafta önce benim uçuşumda olsaydın" dedi.

The Independent yorum için Ryanair ve Vasconcelos'la iletişime geçse de henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU