Cenazedeki etkileyici anın The Crown'da neden atlandığı açıklandı

Yapımcı Suzanne Mackie, drama için Diana'nın cenazesinin gerçeğe çok benzemesinin "rahatsız edici" olacağını söyledi

(Netflix)

The Crown'ın yönetici yapımcısı, Prenses Diana'nın cenazesinden yaşanan ünlü bir olayın dizinin 6. sezonuna dahil edilmemesi kararını açıkladı.

6. sezonun ilk kısmı 16 Kasım Perşembe günü Netflix'te yayımlandı ve ilk 4 bölüm Diana'nın 1997'de 36 yaşındayken trafik kazasıyla trajik bir şekilde ölmesine yol açan olayları ele alıyor. 

Hayatını kaybeden Galler Prensesi'nin cenaze töreni Westminster'daki Aziz Peter Kilisesi'nde gerçekleşmiş ve törene 2 bin kişi katılmıştı. Törende yakın arkadaşı Elton John "Candle in the Wind" şarkısının sözlerini Diana'nın yasını tutacak şekilde değiştirerek yeni bir versiyonla söylemiş ve Diana'nın artık Earl unvanına sahip olarak Earl Spencer diye anılan kardeşi Charles Spencer ünlü bir konuşma yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anma konuşmasında "modern çağın en çok kovalanan insanı" diye tanımladığı kız kardeşine karşı medyanın tutumunu kınamış ve Diana'nın oğulları Prens William ve Harry'yi koruyacağına söz vermişti.

The Crown'un cenaze törenini kısaca ele alan 4. bölümünde bu konuşma yer almazken, yapımcı Suzanne Mackie "bunu dramatize etmemenin bir hikaye dair bir tercihi olduğunu" açıkladı.

Mackie, Diana'nın ölümünün "acısı hâlâ taze" olduğu için dizide cenazeden çok fazla şey göstermenin "rahatsız edici" olacağını Variety'ye söyledi.

Yapımcı Mackie, "[Anma konuşmasını] dahil ettik ama sonra çıkardık" dedi.  

Neticede bunu dramatize etmemek bir hikaye tercihiydi.

Suzanne sözlerine, "Anlatmaya çalıştığımız şeye pek uymuyordu" diye devam etti.

Dürüst olmak gerekirse, çok fazla hikaye varmış gibi hissettiriyor. Hangi temaları işleyeceğinizi seçmeniz gerekiyor. O konuşma beni her zaman büyülemiştir. Güzel bir konuşmaydı, çok dokunaklıydı ve çok ama çok etkileyiciydi. Onu izlediğimi ve çok etkilendiğimi hatırlıyorum ve etkisi insanın içini etkiliyordu.

Ancak yalnızca hikaye açısından bakıldığında buna yer yoktu.

Öte yandan 4. bölüm William ve Harry'nin annelerinin cenaze töreninde nasıl yürüdüklerini gösteriyor. Earl Spencer'ın daha önceki bir röportajında ergenlerden bunun istenmesini "çok tuhaf ve zalimce bir şey" diye nitelendirdiği bu olay uzun süredir tartışma konusu.

Harry bu yılın başlarında yayımlanan otobiyografisi Spare'de, tören alayı sırasında kendisini "uyuşmuş" hissettiğini açıkladı. Harry, "Yumruklarımı sıktığımı hatırlıyorum" diye yazdı.

Willy'nin küçük bir kısmını gözümün kenarında tuttuğumu hatırlıyorum çünkü bu bana güç veriyordu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU