Berlusconi'nin "bunga bunga" mirası, çocuklarına dert oldu

Çocukları, İtalyan liderin modellere yaptığı aylık ödemeleri kesme kararı almıştı

Berlusconi evinde düzenlediği iddia edilen seks partilerinin "zarif akşam yemekleri" olduğunu öne sürmüştü (Reuters)

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin düzenlediği ünlü "bunga bunga partilerine" katılan modellerden biri İtalyan liderin çocuklarına 3 milyon euroluk tazminat davası açtı.

Haziranda hayatını kaybeden Berlusconi, partilere katılan yaklaşık 20 model ve dansçıya "itibar kayıplarını karşılamak için" aylık ödeme yapıyor ve kira masraflarını üstleniyordu.

Ancak geçen hafta Berlusconi'nin 5 çocuğu, her bir modele yapılan 2 bin 500 euro tutarındaki aylık ödemeleri kesmeye karar verdi ve modellerden yıl sonuna kadar oturdukları evleri boşaltmaları istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu karar üzerine harekete geçen model Alessandra Sorcinelli, Berlusconi'nin çocuklarına karşı hukuki adım atılması için avukatlarına talimat verdiğini söyledi.

Bunga bunga skandallarının içine çekilen diğer modeller, dansçılar ve oyuncular gibi imajının onarılamaz şekilde zarar gördüğünü ve mali yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten Sorcinelli, Milano'daki bir villayı İtalyan liderin kendisine ömür boyu yaşaması için tahsis ettiğini öne sürdü.

Berlusconi'nin ünlü seks partileriyle ilişkili bir diğer model olan Barbara Guerra'yla da benzer bir anlaşma yapıldığını söyleyen Sorcinelli şunları söyledi:

Sözleşme 2015'te imzalandı ve bir bitiş tarihi yok. Başbakan, benimle ve Barbara Guerra'yla birer anlaşma imzalayarak gördüğümüz zarara karşılık tazminat ödemeyi kabul etti. Bu rakam 3 milyon euro.

2011'de "bunga bunga" skandallarının ortaya çıkmasının ardından kendisinin ve diğer genç kadınların 12 yıldır devam eden bir karalama kampanyasına maruz kaldıklarını belirten Sorcinelli, "Başbakan barışçıl bir anlaşma imzalayarak hayatlarımızın geri kalanında bize rahatlık sunmak istedi" diye konuştu.

Kendisinin ve diğer kadınların, "gelecekte kendilerini korumak için" Berlusconi'yle yaptıkları konuşmaları kayda aldığını söyleyen Sorcinelli, mirasçılarının İtalyan liderin isteklerine saygı duymadıkları suçlamasında bulundu.


Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin, 2011'de ortaya çıkan skandalda, genç kadınlara Milano'daki villasında, Roma'daki konutunda ve Sardinya'daki tatil evinde striptiz yapmaları ve kendisini eğlendirmeleri için ödeme yaptığı iddia edilmişti.

Üç ayrı davaya konu olan skandallar, 2011'de Berlusconi'yi istifaya zorlayan unsurlar arasındaydı.

İlk davada Berlusconi, çocuk yaştaki bir hayat kadınına ödeme yapmakla suçlanmıştı. İtalyan lider mahkemede hüküm giyse de, temyiz mahkemesi cezayı bozarak Berlusconi'nin beraat etmesine karar vermişti.

Diğer iki davada, yanlış ifade vermeleri için kadınlara ödeme yaptığı iddia edilen Berlusconi, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Yıllar süren yargı süreçlerinin ardından, Berlusconi ölümünden yalnızca birkaç ay önce Şubat 2023'te tamamen aklanmıştı.

Avukatları Berlusconi'nin, evine davet ettiği kadınlara, "bir amcanın yeğeninin cebine para koyması gibi" para verdiğini savunmuştu.



Independent Türkçe, Telegraph, LBC

DAHA FAZLA HABER OKU