Ünlü oyuncu çekimler tamamlanmadan Wednesday'den ayrıldı

Popüler dizi büyük bir engelle karşılaştı

Netflix dizisi Wednesday, ana kadrosundaki oyunculardan birini kaybetmesiyle bir engelle karşılaştı.

Addams Ailesi'nin (Addams Family) spin-off'u olan ve Lisa Loring'le Christina Ricci'nin meşhur ettiği karakteri merkezine alan dizi, Kasım 2021'de gösterime girdikten sonra dijital yayın platformunun en başarılı yapımlarından biri haline gelmişti.

Psişik ergeni canlandırarak onun Nevermore Akademisi'nde geçirdiği yılları gösteren Jenna Ortega'nın geri döneceği ikinci sezonun siparişi hızla verilmişti.

Öte yandan muazzam başarısından önce Romanya'daki yapım çalışmaları devam ederken dizi, eşi benzeri görülmemiş bir engelle karşılaşmıştı: Düzenli bir rolle diziye katılan Thora Birch, sahnelerini tamamlamadan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Dizinin yapımcılığını üstlenen MGM'den bir temsilci o zaman Deadline'a şöyle demişti:

Thora kişisel bir meseleyle ilgilenmek üzere Birleşik Devletler'e döndü ve yapıma geri dönmeyecek.

Yayın kuruluşuna konuşan kaynaklara göre Hayalet Dünya'yla (Ghost World) tanınan oyuncu Birch, aileden birinin hastalığıyla ilgilenmek için eve gitmek zorunda kalmıştı. Ayrıca Birch sahnelerini tamamlamasa da rolünün "büyük bölümünün çekimlerini bitirdiği" bildirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birch'e göre ayrılık kararının, yaratıcılıkla ilgili kararlardan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Oyuncu Ekim 2022'de Entertainment Tonight'a şöyle demişti: 

Bu bölümden bölüme sanatsal ve yaratıcı açıdan çok akışkan, hareketli bir hale geldi. Belli bir miktar çekim yapmıştım ve o karakterle daha ne kadar devam edileceğine dair bazı soru işaretleri vardı ve sadece bazı değişiklikler ve ayarlamalar yapıldı. Geri dönmem mümkün olmadı, yani kendileri bir çözüm arıyor.

Birch, Wednesday'in yurt annesi Tamara Novak rolünü üstlenmişti rolü eskiden Wednesday Addams'ı canlandıran Ricci devraldı.

İkinci sezonda Ortega'nın yanı sıra Morticia'yı canlandıran Catherine Zeta-Jones ve Gomez Addams'a hayat veren Luis Guzmán da geri dönüyor.

Alfred Gough ve Miles Millar'ın geliştirdiği Wednesday, gösterime girdikten sadece bir hafta sonra toplam 341,2 milyon saat izlenerek Stranger Things'in rekorunu kırmıştı.
 

Wednesday
Netflix dizisi Wednesday'in başrolünde Jenna Ortega yer alıyor (Netflix)


Dizinin başarısıyla ilgili bir yazıda The Independent, Ortega'nın başroldeki güçlü performansına rağmen dizinin "bazı tuzaklardan; yani aslında Riverdale tarzı, Z Kuşağı'nın Addams Ailesi olduğu gerçeğinden kaçamadığını" belirtmişti.

Ortega'nın önceki yapımları arasında Ti West'in yönettiği korku filmi X, Çığlık'ın (Scream) 5. ve 6. filmleri ve grevlerden önce Wednesday'in yapımcısı Tim Burton'la yeniden bir araya gelmesini sağlayan, yakında çıkacak Beterböcek 2 (Beetlejuice 2) yer alıyor.

Burton'ın korku komedi türündeki 1988 tarihli yapımının devam filmi Beterböcek 2'de, ilk filmdeki yıldızlar Michael Keaton, Winona Ryder ve Catherine O'Hara da rol alıyor. Filmin 6 Eylül 2024'te vizyona girmesi kararlaştırıldı.

Wednesday'in ikinci sezonunun 2024 sonlarında çıkması bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU