Birleşik Krallık'tan BAE'de terör saldırısı uyarısı: "Çok muhtemel"

Resmi tavsiye 29 Ekim'de değiştirildi

(Reuters)

Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi'nin (FCDO) son tavsiyesine göre Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret eden Britanyalı turistler, artan terör saldırısı tehdidine karşı dikkatli olmalı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yılda yaklaşık 1,5 milyon Britanyalıyı ağırlayan ve Dubai'yle Abu Dabi emirliklerini de içeren Körfez bölgesindeki popüler istikamete yönelik seyahat tavsiyeleri 29 Ekim Pazar günü değiştirildi. Tavsiyeye, "BAE'de terör saldırılarının gerçekleşme riskinin çok muhtemel olduğuna dair güncellenmiş bir değerlendirme" eklendi.

FCDO'nun tavsiyelerinde daha sonra "saldırılar gelişigüzel şekilde, yabancıların ziyaret ettiği yerlerde de düzenlenebilir" diye belirtiliyor.

Teröristler Körfez bölgesinde saldırı düzenleme tehdidinde bulunan açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu açıklamalar Batı'nın çıkarlarına yönelik saldırılara atıflar içeriyor. Özellikle halka açık yerlerde ve etkinliklerde yüksek düzeyde güvenlik bilincine sahip olmalısınız.

Yeni tavsiyede İsrail-Hamas çatışmasından bahsedilmiyor. FCDO, Ocak 2022'yle ilgili arka plan bilgisi vererek "2022'nin başlarında Yemen'den BAE'ye altyapıyı ve popüler yerleri hedef alan bir dizi füze ve insansız hava sistemi (drone) fırlatıldığını" ifade ediyor.

Bu füzelerin ve drone'ların büyük çoğunluğu engellenip imha edilse de az sayıda can kaybı oldu. 17 Ocak 2022'de BAE yetkilileri Abu Dabi'deki sivil tesislere yönelik, üç sivilin öldüğü bir Husi saldırısını doğrulamıştı.

24 Ocak 2022'de BAE yetkilileri, hava savunma kuvvetlerinin BAE'yi hedef alan, Husilere ait iki balistik füzeyi engelleyip imha ettiğini ve herhangi bir can kaybı olmadığını açıklamıştı. 31 Ocak 2022'de BAE yetkilileri, hava savunma kuvvetlerinin BAE'yi hedef alan bir balistik füzeyi engelleyip imha ettiğini ve herhangi bir can kaybı olmadığını açıklamıştı.

Daha fazla saldırı gerçekleşmesi muhtemel. Bir olay meydana gelirse, yerel medyada çıkan haberleri takip etmeli ve yerel makamların tavsiyelerine uymalısınız.

FCDO, "seyahat sigortası yaptırıp yeterli kapsama sahip olup olmadığını kontrol etmenin her zamankinden daha önemli olduğunu" ve bölgeyi ziyaret eden herkesin, "küçük bir uyarıyla değişebileceği" için giriş şartlarıyla kısıtlamaları sürekli kontrol etmesi gerektiğini de ekliyor. BAE'nin herhangi bir bölgesine seyahat edilmemesi yönünde halihazırda bir uyarı yok.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU