Stephen King, kendi memleketi Maine'de düzenlenen katliamı yorumladı

"Amerikalılar ateşli silahlara bağımlı"

Birçok eseri beyaz perdeye uyarlanan Stephen King de saldırıların gerçekleştiği Maine eyaletinde yaşıyor (Reuters)

ABD'nin Maine eyaletinde 18 can kaybına yol açan silahlı saldırının zanlısı Robert Card ölü bulunurken Stephen King, ülkedeki toplu katliamlar hakkında bir yazı kaleme aldı. 

King, New York Times'da yayımlanan yazısında, "Silah sorununa bir çözüm yok ve bununla ilgili yazılacak çok az şey var çünkü Amerikalılar ateşli silahlara bağımlı" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

76 yaşındaki dünyaca ünlü yazar, son dönemdeki toplu katliamların ardından, askeri tarz yarı otomatik saldırı tüfeklerinin yasaklanmasına yönelik yasanın yeniden gündeme geldiğine dikkat çekti. Card'ın da saldırıda bu tarz bir saldırı tüfeği kullandığı bildirilmişti.

King, tüm tartışmalara rağmen bunun Temsilciler Meclisi'nden veya Senato'dan geçmesinin pek mümkün olmadığını yazdı. 

Kara Kule serisi, Sadist, O ve Yeşil Yol gibi birçok popüler edebiyat eserine imza atan King, yazısını şu ifadelerle noktaladı:

Seri atışlı silahlara erişim zorlaştığında durum düzelir fakat ben gelecekte böyle bir iyileşme görmüyorum. Amerikalılar silahları seviyor ve bunun bedelini de kanla ödemeye hazır görünüyorlar.

 


Maine saldırısı

Maine eyaletindeki Lewiston kentinde 25 Ekim'de düzenlenen silahlı saldırılarda 18 kişi öldürülmüş, 12 kişi de yaralanmıştı.

Lewiston polisinin Facebook hesabından yapılan paylaşımda, saldırıda kullanılan aracın 40 yaşındaki Card'a ait olduğunun tespit edildiği yazılmıştı. 

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, FBI ve ABD Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu'ndan (ATF) ekiplerinin de katıldığı iki günlük aramanın sonunda Card'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Polisin dünkü açıklamasında, Card'ın cesedinin bir geri dönüşüm tesisi yakınlarında bulunduğu bildirildi. Güvenlik güçleri, Card'ın kafatasında kendini vurduğunu gösteren bir kurşun yarasının tespit edildiğini de aktardı. 

Schemengees Bar & Grille adlı restoranla Just-in-Time Recreation isimli bowling salonuna düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma sürüyor. 

Card'ın, ABD Kara Kuvvetleri'nin yedek asker biriminde bir dönem ateşli silah eğitmeni olarak görev yaptığı da bildirilmişti.


Independent Türkçe, New York Times, CBS News

DAHA FAZLA HABER OKU