ABD'de en az 22 kişinin öldüğü saldırıların şüphelisi Robert Card kimdir?

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve FBI da aramalara katıldı

Polis, Card'ın bowling salonunu bastığı anda güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini paylaştı (Reuters)

ABD'nin Maine eyaletinde en az 22 kişinin öldüğü silahlı saldırılarla ilgili incelemeler sürerken, polis olayların ardında Robert Card adlı bir şüphelinin olduğunu açıkladı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maine'in Lewiston kentinde iki ayrı bölgede dün akşam halkın üzerine ateş açan saldırganın, en az 60 kişiyi yaraladığı bildirildi. Yetkililer, yaralı ve ölü sayısının artabileceğini belirtti. 

Lewiston polisinin Facebook hesabından yapılan paylaşımda, saldırıda kullanılan aracın 40 yaşındaki Card'a ait olduğunun tespit edildiği yazıldı.

Card için başlatılan arama çalışmalarına ABD İç Güvenlik Bakanlığı, FBI ve ABD Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu'ndan (ATF) ekipler de dahil oldu.

Card hakkında neler biliniyor?

ABD'nin tanınmış yayıncılık kuruluşlarından NBC News'in aktardığına göre, Schemengees Bar & Grille adlı restoranla Just-in-Time Recreation isimli bowling salonuna saldırı düzenlediği öne sürülen Card, Maine Üniversitesi'nde 2001-2004'te mühendislik eğitimi aldı.

Eyaletteki Sagadahoc County'de yer alan Bowdoin'da yaşadığı aktarılan Card'ın, ABD Kara Kuvvetleri'nin yedek asker biriminde ateşli silah eğitmeni olarak görev yaptığı da bildirildi.

Zanlının sicili

Haberde, mahkeme kayıtlarında Card'ın 2001 ve 2002'de eyaletteki hız sınırlarını aştığı gerekçesiyle para cezası aldığı, sicilinde başka bir suça rastlanmadığı ifade edildi.

Öte yandan İspanyol gazetesi Marca'nın sitesinde, Card'ın iki kez boşandığı ve üç çocuk babası olduğu yazıldı. Şüphelinin ayrıca aile içi şiddet şikayeti nedeniyle geçmişte gözaltına alındığı, eski eşlerinden birinin de Card hakkında uzaklaştırma emri çıkarttığı öne sürüldü. Haberde, söz konusu olayların ne zaman yaşandığına dair bilgi paylaşılmazken, sicil kayıtlarına dair belge de sunulmadı. 

Saldırı düzenlemekle tehdit etmiş

Polis tarafından yayımlanan bültendeyse Card'ın yazın iki haftalığına ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırıldığı belirtildi. Şüphelinin, "son zamanlarda işitsel halüsinasyonlar yaşadığı ve Maine'de ABD Ulusal Muhafızları'na ait bir askeri üsse saldırı düzenleme tehdidinde bulunduğu" da ifade edildi.


Independent Türkçe, Marca, NBC News, Reuters, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU