Sosyete yaşantısıyla övünen TikTok fenomeni, uyuşturucu kaçakçılığından hapse girdi

25 yaşındaki Modou Adams, Londra'ya kaçak yollarla kokain sokmaya çalışmaktan suçlu bulundu

Modou Adams'ın işi mahkemede "TikTokçu" diye tanımlandı (boywholives/Instagram)

Bolca seyahat ettiği sosyete yaşam tarzını sosyal medyada sergileyen bir TikTok yıldızı, bavulunda yaklaşık üç kilogram kokainle yakalandıktan sonra Peru'da yaklaşık 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

25 yaşındaki Modou Adams, "boywholives" adlı Instagram hesabında Los Angeles ve Atina'nın yanı sıra Peru'ya yaptığı çeşitli seyahatlerde (Machu Pichu'yu da ziyeret etmişti) geçirdiği şaşaalı hayatını gösteren samimi fotoğraflar paylaşıyordu.

Öte yandan her şey göründüğü gibi değildi ve görünüşte yükseklerden uçan bir model olarak yaşarken bu yaşam tarzı, Adams'ın ek işi olan uyuşturucu kuryeliğini gizliyordu. Artık Adams, 20'li yaşlarının geri kalanını ve 30'lu yaşlarının başını hapishane hücresinde geçirecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peru Yüksek Mahkemesi'nin yayımladığı bildiriye göre 2,89 kilogram kokaini Londra'ya kaçak yollarla sokmaya çalıştığı gerekçesiyle TikTok fenomeni 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Basın açıklamasında tam adı kullanılarak Modou Dodou Adams (25) diye bahsedilen Adams'ın işi "TikTokçu" diye tanımlandı.

Adams video paylaşma uygulamasını daha önce seyahatlerinin videolarını yayımlamak için kullansa da hesabının artık silindiği anlaşılıyor.

25 yaşındaki fenomen, ülkenin başkenti Lima'nın kuzeyindeki Jorge Chávez Uluslararası Havalimanı'nda 30 Eylül'de tutuklandı. Adams'ın bagajını arayan polis, valizinin iç kısmında metal bir çanta içinde bir paket buldu.

Polis, Adams'ın bagajının arandığı anın görüntülerini yayımlarken bir memurun çantanın sahte astarını kestiği görülüyor.

Memur daha sonra kokain olduğu tespit edilen beyaz bir tozla kaplı olduğu anlaşılan bir çubuğu havaya kaldırırken Adams bu zorlu durum karşısında afallamış görünüyor. Memur daha sonra çantanın sahte astarını çıkararak uyuşturucuyu gözler önüne seriyor.

 


Peru Yüksek Mahkemesi'nin açıklamasına göre Fransa'nın Paris kentine giden fenomenin nihai varış noktası İngiltere'nin Londra şehriydi.

Peru adalet sisteminin hızlıca ilgilendiği 25 yaşındaki Adams'ın davası 24 saatten kısa süre içinde çözüldü.

Duruşmadaki yasal işlemleri anlayabilmesi için bir tercüman eşliğinde mahkemeye çıkan Adams, suçu işlediğini kabul etti.
 

Modou Adams
Britanyalı model Modou Adams, Peru'da yaklaşık 7 yıl hapse mahkum edildi (boywholives/Instagram)


Hapis cezasının yanı sıra Adams'ın 1281 sterlin (yaklaşık 43 bin 760 TL) para cezası da ödemesi gerekiyor. Yargıç Renee Quispe Silva, "Peru devletine zarar verecek şekilde yasadışı zehirli uyuşturucu ticareti yapma" gerekçesiyle Adams'a bu cezayı verdi.

Adams 26 Eylül'de, tutuklanmasından 4 gün önce Instagram hesabından yaptığı son paylaşımında Machu Pichu'da poz verirken görülüyor.

Kamuoyunca bilinen bir Britanya yurttaşının uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandığı son olay Ağustos 2013'te gerçekleşirken Michaella McCollum ve Melissa Reid, bavullarında 1,5 milyon sterlin (yaklaşık 51 milyon 241 bin TL) değerinde kokaini Peru'dan İspanya'ya kaçak yollarla sokmaya çalışmıştı.

İkiliye verilen 6 yıl 8 aylık hapis cezası, Adams'ın hapis yatacağı süreyle aynı.

Peru makamlarının erken tahliye ettiği McCollum ve Reid'in, cezalarının geri kalanını Birleşik Krallık'ta şartlı tahliyede çekmesine izin verilmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU