İklim değişikliği çocukları için nasıl bir varoluşsal tehdit oluşturuyor?

Dr. Camilla Kingdon, yoksulluk ve sağlık alanındaki eşitsizlikler konusunda harekete geçmesi gerektiğini söylüyor

Bu çocuklar aşırı hava olayları nedeniyle artan ölüm riskiyle ve kirli hava nedeniyle kötüleşen solunum yolu hastalıklarıyla karşı karşıya / Fotoğraf: AP

Birleşik Krallık'ın (BK) önde gelen çocuk doktorlarından biri olan Kraliyet Pediatri ve Çocuk Sağlığı Koleji Başkanı Dr. Camilla Kingdon'a göre iklim değişikliği, aşırı hava koşulları, kirlilik ve eşi benzeri görülmemiş enerji maliyetleri nedeniyle çocuklar için varoluşsal bir tehdit oluşturuyor.

Kuşkusuz bu durum çocuklara gerçek anlamda zarar veriyor.

Kingdon, iklim değişikliğinin tüm çocukların sağlığı ve refahı için varoluşsal bir tehdit oluşturduğunu, ancak iklim değişikliğinin mevcut etkilerinin herkesi eşit derecede etkilemediğini belirttti.

Aşırı iklim değişikliği, hava kirliliği ve benzeri görülmemiş enerji maliyetlerinin çocuklarımız üzerinde çok gerçek ve zararlı bir etkisi olduğunu söyleyen Kingdon, "Gençlerimiz en savunmasız olanlar" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık çalışanlarının, düşük gelirli ailelerde çocuk ölümleri riskinin arttığı BK'da bunun etkilerini şimdiden gördüklerini vurgulayan Kingdon, sözlerini şöyle sürdürdü:

Her çocuk iklim değişikliğinin etkileri karşısında ciddi risk altındadır, ancak düşük gelirli ailelere mensup çocuklar en savunmasız durumda olanlardır. Bu çocuklar aşırı hava olayları nedeniyle artan ölüm riski, kirli hava nedeniyle kötüleşen solunum yolu hastalıkları ve hatta artan kanser, diyabet ve obezite oranlarıyla karşı karşıyadır ve hükümet yoksulluk ve sağlık eşitsizlikleri konusunda harekete geçmelidir.


Dr. Kingdon'un açıklamasının bir parçası olarak Kraliyet Pediatri ve Çocuk Hastalıkları Koleji, hükümetin çocuklardan sorumlu bir kabine bakanı ataması ve BK'daki 4 hükümetin de iklim değişikliği ve eşitsizlik politikalarını belirlerken gençlerle birlikte hareket etmeyi taahhüt etmesi de dahil olmak üzere bir dizi politika önerisinde bulundu.

Komite ayrıca dört Birleşik Krallık hükümetine de çocukları ve gençleri etkileyen politikalar geliştirirken çocuk hakları etki değerlendirmesi yapma konusunda yasal taahhütte bulunmaları çağrısı yaptı.

 

 

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU