82 yaşındaki Güney Koreli, canlı ahtapot yerken öldü

Kore lezzetini yiyen adamın kalbi durdu

Sannakci (Wikimedia Creative Commons)

Güney Kore'de 82 yaşındaki bir adam, yerel lezzet olarak servis edilen canlı ahtapot yemeğini yerken boğulunca kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.

Olay pazartesi günü güneydeki Gwangju kentinde meydana geldi ve itfaiye yetkilileri sannakcinin bir adamın boğazına kaçtığı ihbarını aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tuzlu, yapışkan ve sakız kıvamındaki yemeğin (sannakci) adının anlamı tam olarak "canlı ahtapot".

İtfaiye departmanına göre, ilk müdahale ekipleri olay yerine ulaştığında adamın kalbi çoktan durmuştu. Kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) uygulansa da onu hayata döndüremediler.

Adamın daha sonra yerel bir hastanede öldüğü açıklandı.

Yemek, doğranmış ve geleneksel olarak susam yağı gezdirilerek servis edilen ölü çiğ ahtapottan yapılıyor ancak parçalar hâlâ hareket halindeyken doğrandıktan hemen sonra servis ediliyor.

Ahtapot dokunaçları hâlâ hareket halindeyken servis edilen bu yiyecek güvenlik riski taşıdığından, kişilerin yiyeceği daha küçük parçalara ayırmaları ve yutmadan önce iyice çiğnemeleri tavsiye ediliyor.

Bu yemeği yerken nefes alamayarak ölen başkaları da var.

The Korean Herald'ın alıntıladığı Seul Büyükşehir Yangın ve Afet Merkezi verilerine göre, 2007'yle 2012 arasında en az üç kişi canlı ahtapot yemeği yemekten öldü.

Bu lezzet daha önce 2012'de de manşetlere çıkmıştı.

CNN'in haberine göre, gayriresmi olarak "ahtapot cinayeti" adı verilen şoke edici olayda, Güney Koreli bir adam iddiaya göre kız arkadaşını öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı ve adamsa onun sannakci yerken öldüğünü öne sürüyordu.

Ülkenin yüksek mahkemesi daha sonra delil yetersizliğini gerekçe göstererek beraat kararı vermişti.

Bu yemek daha önce Güney Koreli auteur Park Chan-wook'un 2003 yapımı kült klasiği Oldboy'da aktör Choi Min-sik'in canlandırdığı başrolün bir suşi barda canlı canlı bir ahtapotu tüketmesinin ardından dünya genelinde ilgi görmüştü.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/east-asia

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU