Televizyon programına çıkmak istemeyen eşini öldüren adama müebbet hapis

55 yaşındaki David Tronnes, Shanti Cooper-Tronnes'un birinci dereceden cinayetinden çarşamba günü suçlu bulundu

(Law & Crime/Facebook)

ABD'nin Florida eyaletinden bir adam, kendisiyle birlikte ev yenileme temalı televizyon programına çıkmayı reddeden eşini öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

6 gün süren yargılamanın ardından 55 yaşındaki David Tronnes, Shanti Cooper-Tronnes'un birinci dereceden cinayetinden çarşamba günü suçlu bulundu. Jüri üyeleri kararlarını açıklamadan önce yaklaşık 5 saat boyunca müzakere etti.

Yargıç, Tronnes'u müebbet hapis cezasına derhal çarptırdı.

Eyalet Başsavcılığı'na göre mülkünü yenilemek için binlerce dolar harcayan Tronnes, Zombie House Renovations adlı realite şova katılmayı umuyordu. Tronnes'un hevesi evliliğinde sorunlara yol açmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başsavcılık, Cooper-Tronnes'un programa çıkmayı reddetmesinin Tronnes'u, "eşini öldürmeye varacak kadar" sinirlendirdiğini belirtti.

Evin yenilenmesiyle ilgili bir anlaşmazlığın ardından Cooper-Tronnes Nisan 2018'de, çiftin Delaney Park'taki evinde dövülerek ve boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Evleri yenilenirken Tronnes garajda, eşi de mülkteki tek yatak odalı bir stüdyo dairede uyuyordu.

Duruşma sırasında sunulan kanıtlar, Cooper-Tronnes'un yatak odasında öldürüldüğünü ve polis olay yerine gelmeden önce Tronnes'un ortalığı temizlemeye çalıştığını göstermişti.

Tronnes, gününü temizlik yaparak ve köpeklerini gezdirerek geçirdikten sonra eşini küvette bulduğunu iddia etse de adli tabip, Cooper-Tronnes'un yüzündeki yaralara ve kan izlerine dayanarak bu iddiayı reddetmişti.

Soruşturma boyunca Orlando Polis Departmanı, Tronnes'un hikayesinde çelişkiler olduğunu tespit etmişti. Dedektifler ayrıca Tronnes'un sorgusu sırasında çok az pişmanlık gösterdiğini ve "eşinin ölümüne hiç gözyaşı dökmediğini" de belirtmişti.

Tronnes, Florida Ceza İnfaz Kurumu'nda müebbet hapis cezasına çarptırıldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/crime

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU